Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό παραμένει το momentum χωρίς να αποκλείεται η συσσώρευση– Σε Ελλάκτωρ και Τιτάν τα βλέμματα

tags :
ΧΑ: Ανοδικό παραμένει το momentum χωρίς να αποκλείεται η συσσώρευση– Σε Ελλάκτωρ και Τιτάν τα βλέμματα
Λόγω του Πάσχα των Καθολικών οι αναλυτές περιμένουν πως το επενδυτικό ενδιαφέρον θα μειωθεί
Στις αγορές του εξωτερικού αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται θα είναι στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η χθεσινή κίνηση της αγοράς όπου απορρόφησε όλες τις απώλειες ο γενικός δείκτης και κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, θα έχει συνέχεια σήμερα.
Το ανοδικό momentum διατηρείται και παρά τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι αγοραστές οδηγούν την αγορά υψηλότερα με άλλες δυνάμεις ακόμα και εκτός τραπεζικού κλάδου.
Ωστόσο δεν αποκλείουν λόγω των επερχόμενων αργιών να μειωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και να συσσωρεύσει η αγορά γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθεί η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία ανακοίνωσε μεγάλες ζημιές, για τις οποίες όμως η αγορά ήταν ενημερωμένη από τα αποτελέσματα εννεαμήνου.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για οριακά μικρότερες ζημιές.
Επίσης η Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσε αποτελέσματα τα οποία είναι χαμηλότερα από αυτά του 2017, αλλά η μετοχή παίζει με p/e 12 και p/bv σημαντικά χαμηλότερα από μία φορά.
Η νέα προσπάθεια της διοίκησης της Τιτάν να μεταφέρει την έδρα στο εξωτερικό μέσω δημόσιας πρότασης θα φέρει ξανά στο επίκεντρο τη μετοχή.
Πρόκειται για μία κίνηση που ουσιαστικά την περίμενε η αγορά και η διοίκηση το είχε αναφέρει στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη και προφανώς γι’ αυτό η μετοχή παρέμενε αμέτοχη στο ράλι του ΧΑ.
 
Εuroxx
Μετά το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της αγοράς περιμένουμε σήμερα η αγορά να διατηρήσει την ανοδική της τάση.
 
Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να συσσωρεύει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς θα χρειαστεί νέους καταλύτες για να προχωρήσει υψηλότερα.
 
Beta
Η χθεσινή  συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας είναι ένα σημάδι της κούρασης λόγω των ικανοποιητικών βραχυπρόθεσμων κερδών.
Το σενάριο της συσσώρευσης είναι το επικρατέστερο για σήμερα κυρίως λόγω της διακοπής των συνεδριάσεων από το Πάσχα των Καθολικών, καθώς μειώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης