Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η Ελλάδα θέλει να μιμηθεί την επιτυχία της Πορτογαλίας - Το ράλι στα ομόλογα θα συνεχιστεί

tags :
Societe Generale: Η Ελλάδα θέλει να μιμηθεί την επιτυχία της Πορτογαλίας - Το ράλι στα ομόλογα θα συνεχιστεί
Η Societe Generale εκτιμά ότι η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει λίγο μετά το Πάσχα
Η Ελλάδα θέλει να μιμηθεί την επιτυχία της Πορτογαλίας, αναφέρει η Societe Generale, εκτιμώντας ότι το ράλι στα ομόλογα της θα συνεχιστεί.
Ειδικότερα, στην τελευταία 6σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Between a rock and a hard place (Europe edition)", για τις ευρωπαϊκές αγορές, που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Societe Generale αφιερώνει ένα μέρος για τις επιδόσεις της Ελλάδας και την πρόθεσή της να αποπληρώσει μερικώς το δάνειο προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Έτσι, αν το ελληνικό κράτος διαθέτει πολύ μεγάλο ταμείο, αυτό θα πρέπει να είναι μια μεγάλη είδηση ​​για τους επενδυτές, αναφέρει η Societe Generale.
Αυτή η ρευστότητα δίνει στους επενδυτές αρκετή ασφάλεια, όπως έχει υποστηριχθεί και στο παρελθόν, γεγονός που είναι σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένο, με την Ελλάδα να εκδίδει ομόλογα με πολύ υψηλή απόδοση σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη της.
Ενώ οι οίκοι αξιολόγησης αναφέρονται στο μεγάλο buffer της ρευστότητας - η S & P βλέπει να διαρκεί μέχρι το 2022 - αυτό δεν είναι επαρκώς ενσωματωμένο στις αξιολογήσεις της.
Έτσι, οι οίκοι μάλλον θέλουν να δουν τους επενδυτές να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα πριν επιταχύνουν τις αναβαθμίσεις της Ελλάδας.
Επομένως, τα ελληνικά ομόλογα θα συνεχίσουν να βλέπουν τις αποδόσεις τους να μειώνονται, με την Ελλάδα να αναμένεται να ξαναβγει στις αγορές το επόμενο διάστημα.
Η Societe Generale εκτιμά ότι η επόμενη έξοδος στις αγορές θα γίνει λίγο μετά το Πάσχα.
Η έκδοση πιθανόν να είναι 3ετές ομόλογο ή επανέκδοση υφιστάμενων ομολόγων.
Βέβαια, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη νέας χρηματοδότησης αλλά θα μπορούσε να βγει και πάλι στις αγορές για να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά ομολόγων, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα μείωση των ελληνικών spreads.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης