Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 1,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,6% σε ετήσια βάση
Πτώση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/4) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,4% σε ετήσια βάση, έναντι 1,5% τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στο 1,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου σημειώθηκε στον τομέα της ενέργειας, όπου καταγράφηκε «άλμα» της τάξεως του 5,3% ενώ οι τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού ενισχύθηκαν κατά 1,8%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι παραπάνω τομείς, η ετήσια άνοδος για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη περιορίστηκε στο 0,8% σε ετήσια βάση, ενώ η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,3%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,6% σε ετήσια βάση, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν στη Ρουμανία (4,2%) και την Ουγγαρία (3,8%) ενώ αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (1%) και την Πορτογαλία (0,8%).
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 6 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέμεινε σταθερός σε 2, ενώ αυξήθηκε σε 19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης