Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Ελλάδα ως χώρα outsourcing - Η Teleperformance Greece απασχολεί περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους

tags :
Η Ελλάδα ως χώρα outsourcing - Η Teleperformance Greece απασχολεί περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους
Η Ελλάδα ως χώρα outsourcing - Η Teleperformance Greece απασχολεί περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους
Η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα ως χώρα outsourcing.  
Προσφέρεται  ως προορισμός για νέους να εργασθούν διεκπεραιώνοντας υπηρεσίες για τρίτους μέσα από Call Center που είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν  έναν  πολίτη που βρίσκεται στη Μόσχα στην Αίγυπτο στο Νέο Δελχί και σε άλλες ευρωπαϊκές  πρωτεύουσες.
Η εταιρεία Teleperformance Greece, με έδρα την Αθήνα διαθέτει γραφεία στη Πάτρα,  τη Θεσσαλονίκη στα Χανιά και είναι σε θέση να αναλαμβάνουν  δύσκολες αποστολές  όπως είναι η εξυπηρέτηση των καταναλωτών, οι οποίοι  όταν αγοράσουν ένα προϊόν, πιθανόν κάποια στιγμή να  χρειασθεί να επικοινωνήσουν  με την εταιρεία για κάποιο πρόβλημα της συσκευής.
Το τηλέφωνο «σωτηρίας» κτυπάει στα γραφεία της Teleperformance Greece, και οι απαντήσεις  δίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι σε θέση να δώσει λύση για  παράδειγμα  για μια τηλεόραση που μόλις αγόρασε.
Η εταιρεία Teleperformance Greece, για να καλύψει αυξανόμενες ανάγκες διαθέτει προσωπικό  που σήμερα φθάνει τους 8000  υπαλλήλους και  αναμένεται να «αγγίξουν» τους10.000 στα τέλη του 2019.
Πρόκειται για εργαζόμενους  που έρχονται στην Ελλάδα από άλλες χώρες  για να δουλέψουν στο Call Center με την προοπτική να  εξυπηρετήσουν ομοεθνείς  τους που και αυτοί με τη σειρά τους αγόρασαν μια επώνυμη συσκευή  που  παρουσίασε  τεχνική  βλάβη και ζητούν βοήθεια.
Παράδειγμα ο Μοσχοβίτης που αγόρασε προϊόντα  της Apple όταν εκδηλωθεί  κάποια  βλάβη στο τηλέφωνο θα απαντήσει το Call Center της Αθήνας
Ο επικεφαλής της Teleperformance στην Ελλάδα κ  Γιάννης Τουρκομάνης  είπε  ότι  στα γραφεία  μας της Αθήνας εργάζονται αλλοδαποί  καθώς ξέρουν τη γλώσσα και τη  νοοτροπία της χώρας  από όπου  προέρχονται και είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν πολύ καλύτερα τους συμπολίτες τους από κάποιον άλλο που ξέρει μόνο τη γλώσσα.
Πρόσθεσε ότι οι ξένοι έρχονται για τον ήλιο και το καλό κλίμα που έχει η Ελλάδα και τους προσφέρεται μια εργασιακή εμπειρία για δυο ή τρία χρόνια.
Πρόκειται για νέους που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και αναζητούν να εργασθούν σε άλλη χώρα με την Ελλάδα να κερδίζει του περισσότερους πόντους.
Η χώρα με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι η Πορτογαλία ενώ η Ισπανία θεωρείται αρκετά  ακριβή και δεν την προτιμούν.
Αρχικά η Teleperformance είχε δραστηριότητα ως εισπρακτική εταιρεία αλλά στη συνέχεια εμπλούτισε τις εργασίες με αποτέλεσμα σήμερα να απασχολούνται σε αυτό τον τομέα μόλις 300 άτομα σε σύνολο των 8.000 υπαλλήλων.
Οι προτάσεις  στους ξένους για εργασία είναι δελεαστικές καθώς οι αμοιβές τους  συγκρίνονται  με τα στάνταρ της χώρας τους ενώ ως πιο απαιτητικοί εμφανίζονται όσοι προέρχονται από τις Σκανδιναβικές χώρες διότι τα επιδόματα ανεργίας είναι 7 φόρες πάνω από τον κατώτατο μισθό που λαμβάνει ένας εργαζόμενος στην Ελλάδα.
Η συνάντηση του κ  Γιάννη Τουρκομάνη με τους δημοσιογράφους έγινε με την ευκαιρία ανακοίνωσης συνεργασίας με την εταιρεία Canon  η οποία ανακοίνωσε  ότι η συνεργασία με την Teleperformance συμπλήρωσε δύο χρόνια  λειτουργίας με το Κέντρο Τεχνικής Υποστήριξης στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη και συνεργάτες της Canon, με τιμώμενο πρόσωπο τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουχίρο Σιμίζου (Yasuhiro Shimizu).
Όπως επισημάνθηκε, προσφέρει λύσεις σε πελάτες της Canon σε 24 χώρες σε 17 γλώσσες, καλύπτει το σύνολο του χαρτοφυλακίου προϊόντων της εταιρίας, τόσο για οικιακές, όσο και για επιχειρηματικές λύσεις, ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και τεχνική υποστήριξη.
Το κέντρο υποστήριξης διαχειρίζεται περίπου άνω των 900.000 τηλεφωνικών κλήσεων και άνω των 540.000 επικοινωνιών μέσω e-mail ετησίως.
Η επικοινωνία αυτή στο σύνολό της αποτελείται από ερωτήματα που προέρχονται από επαγγελματίες πελάτες, ενώ περίπου 540.000 κλήσεις και 235.000 επικοινωνίες μέσω e-mail, αφορούν αποκλειστικά καταναλωτικά προϊόντα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης