Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέος κύκλος πιέσεων … factoring στη Market In - Τράπεζα κάλεσε για εξηγήσεις την εταιρία

tags :
Νέος κύκλος πιέσεων … factoring στη Market In - Τράπεζα κάλεσε για εξηγήσεις την εταιρία
H κλήση στελεχών της εταιρίας, η αποφυγή επίσημων απαντήσεων και τα ερωτήματα για τα μετρητά και τα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία
Την ώρα που το Market In αποφεύγει να τοποθετηθεί επίσημα στις αποκαλύψεις του bankingnews για τα ζητήματα που γεννώνται από τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που χαρακτηρίζει την εταιρία καθολικό διάδοχο της Καρυπίδης η εταιρία βρίσκεται υπό νέο κλοιό πιέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews εταιρία Factoring θυγατρική τράπεζας κάλεσε στελέχη της εταιρίας και ενημέρωσε ότι τίθεται ζήτημα συνέχισης της μέχρι τώρα συνεργασίας.
Το γεγονός αυτό αναμένεται να προσθέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο στην Market In .
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε με το bankingnews κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ακριβή τα στοιχεία του ρεπορτάζ.  Ωστόσο δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ανταπόκριση στο αίτημα για έγγραφες απαντήσεις επί των αποκαλύψεων του bankingnews ώστε να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο τα αναφερόμενα από στελέχη της εταιρίας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Νομικοί κύκλοι πάντως ανέφεραν ότι το ζήτημα της καθολικής διαδοχής που αναδεικνύει η δικαστική απόφαση είναι πιο σοβαρό ακόμα και από την υποχρέωση να προσληφθούν εργαζόμενοι της Καρυπίδης καθώς δημιουργεί συνθήκες ώστε όλοι πιστωτές της Καρυπίδης να εγείρουν απαιτήσεις κατά της Market In.
Την ίδια στιγμή μείζονα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός της εμφάνισης ταμείου σε μετρητά στις οικονομικές καταστάσεις 14,2 εκ ευρώ επί συνόλου διαθεσίμων 25,5 εκ ευρώ ειδικά μάλιστα αν ληφθεί υπό όψιν ότι υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έστω και ρυθμισμένες προς ασφαλιστικούς οργανισμούς που μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχονται σε 8 εκ ευρώ. Και δημιουργεί ερωτήματα πως γίνεται μια εταιρία να εμφανίζει τέτοιου ύψους ταμείο και να μην είναι συνεπής στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις και μάλιστα επί μακρόν.
Εν  τω μεταξύ η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση που είχε οριστεί για χθες 17/4/2019 στα κεντρικά γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας Θεσσαλονίκης, παρουσία του γγ του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, πήρε αναβολή για αύριο Παρασκευή 19/4/2019.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ και ζήτησε αναβολή ισχυριζόμενη ότι θέλει να καταθέσει έφεση και ανακοπή στην απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους στο ζήτημα της διαδοχής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης