Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμεινε κοντά σε υψηλά 5 μηνών το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,53% και τα 72 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Παρέμεινε κοντά σε υψηλά 5 μηνών το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,53% και τα 72 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο +0,38%
Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη σημερινή (18/4/2019) συνεδρίαση το πετρέλαιο, παραμένοντας  κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, μετά την απροσδόκητη πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 είχε άνοδο της τάξεως του +0,53% στα 72 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε +0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 2019 σημείωσαν πτώση της τάξεως των 1,4 εκατ. βαρελιών, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στα 1,2 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Αυτή ήταν η πρώτη πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού, μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου, κατά τις οποίες τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 17 εκατ. βαρέλια συνολικά.

Ωστόσο, τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν μόλις κατά 360 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 850 χιλ. βαρέλια.
Παράλληλα, σημαντική είναι η στήριξη και από τις περικοπές που πραγματοποιούν στην παραγωγή τους οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία από την έναρξη του τρέχοντος έτους, προκειμένου να ισορροπήσουν την αγορά.
Σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Ιούνιο οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις περικοπές και κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης