Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Enria (SSM) στην Αθήνα 9 και 10 Ιουλίου για τα εμπροσθοβαρή σχέδια μείωσης των NPEs

tags :
Ο Enria (SSM) στην Αθήνα 9 και 10 Ιουλίου για τα εμπροσθοβαρή σχέδια μείωσης των NPEs
Η επίσκεψη Enria θα σηματοδοτήσει και αποσαφήνιση της στρατηγικής των ελληνικών τραπεζών ως προς τα NPEs....
Ο A. Enria ο επικεφαλής του SSM θα έρθει στην Αθήνα 9 με 10 Ιουλίου 2019 με αφορμή το συνέδριο του Economist αλλά στόχος είναι να έχει επαφές με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για την πρόοδο της μείωσης των NPEs.
Ο νέος επικεφαλής του SSM που αντικατέστησε την Nouy φαίνεται πιο διαλλακτικός και έτοιμος να υποστηρίξει συλλογικές λύσεις όπως το APS ή Ιταλικό μοντέλο για την μείωση των προβληματικών ανοιγμάτων.
Τα NPEs στην Ελλάδα ανέρχονται σε 81,4 δισεκ. και έως το τέλος του 2019 θα μειωθούν περί τα 66-68 δισεκ. εάν οι τράπεζες ακολουθήσουν επιθετικά προγράμματα όπως η Eurobank.
Η επίσκεψη Enria θα σηματοδοτήσει και αποσαφήνιση της στρατηγικής των ελληνικών τραπεζών ως προς τα NPEs... καθώς έως τότε θα έχει εγκριθεί το APS το Ιταλικό μοντέλο που περιλαμβάνει παροχή εγγυήσεων από το ελληνικό κράτος στα κύρια – senior – ομόλογα των τραπεζών.
Μέχρι τώρα η Eurobank έχει ανακοινώσει ένα σαφές σχέδιο μείωσης των NPEs και η Πειραιώς μελετάει κάποιο παραπλήσιο σχέδιο.
Η επίσκεψη του Enria στην Ελλάδα θα συμβάλλει στην αποσαφήνιση στρατηγικών από πλευράς τραπεζών η οποία με την σειρά της θα προετοιμάσει το έδαφος για τα stress tests του Ιουλίου του 2020 που θα συμμετάσχουν και οι ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης