Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο ισχυρών μάκρο - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

tags :
Οριακή άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο ισχυρών μάκρο - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα
Ισχυρά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ βοήθησαν να μετριαστούν οι φόβοι επιβράδυνσης
Με οριακή άνοδο άνοιξαν σήμερα (18/4/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, που βοήθησαν να μετριαστούν οι φόβοι επιβράδυνσης.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 26.541 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.905 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα στις 7.998 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Μάρτιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 έτους, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμειναν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλά άνω των 49,5 ετών, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.
Η μετοχή της Honeywell σημειώνει ισχυρή άνοδο 2,9%, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Η μετοχή της American Express ενισχύεται κατά 0,6%, καθώς, παρά την πτώση 5%, τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας πιστωτικών καρτών ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε το guidance της για το 2019.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας σημειώνει «άλμα» άνω του 17% από την αρχή του 2019.
Στον αντίποδα, η μετοχή της BB&T σημειώνει πτώση 1,8%, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.
Σύμφωνα με τη FactSet, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, περισσότερες από το 78% έχουν ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης