Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barr (υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ): Δεν υπήρξε συνεργασία του Trump με τη Ρωσία στις εκλογές του 2016

Barr (υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ): Δεν υπήρξε συνεργασία του Trump με τη Ρωσία στις εκλογές του 2016
Τη διαβεβαίωση ότι ο Donald Trump δεν συνεργάστηκε με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016, έδωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, William Barr
Τη διαβεβαίωση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ή στελέχη του επιτελείου του, δεν συνεργάστηκαν με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016, έδωσε σήμερα (18/4/2019) ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, William Barr.
Όπως επεσήμανε ο Barr σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller «δεν διαπιστώθηκε ότι στελέχη του προεκλογικού επιτελείου του Trump συνωμότησαν ή συντονίστηκαν με τη ρωσική κυβέρνηση στις ενέργειες ανάμειξής της στις εκλογές».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «δεν ενήργησε» προκειμένου να εμποδίσει την έρευνα για τη Ρωσία.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα δεν αποκάλυψε στοιχεία ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρακώλυσε την έρευνα ούτε ότι εκείνος ή στελέχη της προεκλογικής ομάδας του συνωμότησαν με τη Ρωσία.
«Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κι εγώ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία που συνέλεξε ο ειδικός εισαγγελέας δεν είναι επαρκή ώστε να καθοριστεί ότι ο πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρακώλυσης της δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Barr.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Trump, ο οποίος ανήρτησε μια φωτογραφία στο «Twitter» με τίτλο «Game Over», με χαρακτήρες που παραπέμπουν στο λογότυπο της αμερικανικής σειράς «Game of Thrones».
«Καμία συνομωσία, καμία παρακώλυση.
Για τους haters και τους ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκρατικούς, GAME OVER», έγραψε ο Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης