Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτοχοι της Deutsche Bank πιέζουν για «Plan B» εάν αποτύχει το deal με Commerzbank

tags :
Μέτοχοι της Deutsche Bank πιέζουν για «Plan B» εάν αποτύχει το deal με Commerzbank
Σκεπτικισμό για το deal με Commerzbank έχουν εκφράσει και κορυφαία στελέχη της ΕΚΤ
Η προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να σώσει, για μία ακόμη φορά, τη Deutsche Bank φαίνεται να βρίσκει μπροστά της αρκετά εμπόδια.
Όπως αναφέρει πληθώρα δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, αναζητά ένα «Plan B» προκειμένου να πείσει τους μετόχους ότι η τράπεζα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις.
Οι εν λόγω επενδυτές απαιτούν από τη γερμανική τράπεζα να καταρτίσει ένα σχέδιο ανάκαμψης των προβληματικών της μονάδων, με δεδομένο ότι όλα δείχνουν πως αυτές θα συνεχίσουν να αποτελούν «βαρίδια» και να πλήττουν τα έσοδά της.
Σύμφωνα με το Bloomberg, στο σχέδιο αυτό, περιλαμβάνονται μέτρα, όπως:

1. Επιπλέον περικοπές (θέσεων εργασίας αλλά και άλλων δαπανών) ιδιαίτερα στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής και
2. Μία νέα επιχειρηματική στρατηγική η οποία θα βοηθήσει την τράπεζα να βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη.

Παράλληλα το Bloomberg επισημαίνει ότι η συμφωνία με την Commerzbank δεν είναι, ακόμη, εφικτή, καθώς οι δύο πλευρές διαφωνούν σε πολλά σημεία, χωρίς, πάντως, να διευκρινίζει ποια είναι αυτά.
Cuts
Ταυτόχρονα ορισμένα κορυφαία στελέχη της ΕΚΤ έχουν εκφραστεί με σκεπτικισμό για τη συγχώνευση, κυρίως από τη στιγμή που τόσο η ιταλική Unicredit όσο και η ολλανδική ING έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για εξαγορά της Commerzbank.
Από την πλευρά της η Deutsche Bank έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δώσει επίσημα στοιχεία στη δημοσιότητα για το συγκεκριμένο θέμα στις 26 Απριλίου 2019, ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινώσει και τα οικονομικά μεγέθη α’ τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης