Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο στηρίζει το Συνέδριο για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό

tags :
Το Χρηματιστήριο στηρίζει το Συνέδριο για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό
Το Χρηματιστήριο στηρίζει το Συνέδριο για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/4) με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 3ο Ετήσιο Συνέδριο για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό.
Η καθιερωμένη πλέον στήριξη του Συνεδρίου από το Χρηματιστήριο Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών  σχετικά με την χρηματοικονομική παιδεία και το θεσμό του Χρηματιστηρίου με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών.
Το Συνέδριο oργανώθηκε από τον  Πρόεδρο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικόλαο Φίλιππα με στόχο τη συνειδητοποίηση της αυξανόμενης σημαντικότητας του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, αλλά και την υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων για την ενίσχυσή του, ιδιαίτερα στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Οι εισηγήσεις των ομιλητών εστίασαν μεταξύ άλλων στις αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού ο οποίος είναι υπαρκτός σε όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας, στον αναλφαβητισμό των εφήβων, στην υπερχρέωση της ελληνικής κοινωνίας, στη μείωση του gender gap μέσω χρηματοοικονομικών  δράσεων, στον  ασφαλιστικό αλφαβητισμό, τις εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, καθώς και τις αναγκαίες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.
Ομιλητές στο Συνέδριο με αλφαβητική σειρά ήταν οι κ.κ.:
-Ανδρέου Παναγιώτης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου,
-Καντώρος Γιάννης , Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican part of ACHMEA,
-Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α’ Αθηνών,  
-Κουρμούσης Φώτης, Ειδικός Γραμματέας (ΕΓΔΙΧ)
-Πάνος Γιώργος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Adam Smith Business School,
-Τζώρα Βάσια, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά
-Φίλιππας Νικόλαος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού
Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Βασίλης Γκόβαρης Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Άγγελος Κόττιος. Το συντονισμό του Συνεδρίου είχε η δημοσιογράφος Σοφία Ροδοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης