Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο νέος επικεφαλής της Daimler θα επιδιώξει εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας κατά 6 δισ. ευρώ

tags :
Ο νέος επικεφαλής της Daimler θα επιδιώξει εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας κατά 6 δισ. ευρώ
Ο νέος επικεφαλής της Daimler θα επιδιώξει εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας κατά 6 δισ. ευρώ
Η Daimler επιδιώκει να εξοικονομήσει 6 δισ. από το κόστος της λειτουργίας της Mercedes, αναφέρει το Reuters.
Η εξοικονόμηση θα γίνει από τον Ola Kalenious, που αναλαμβάνει τον Μάιο την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Daimler.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Daimler δήλωσε ότι θα επιδιώξει μέτρα εξοικονόμησης του κόστους, μετά τη μείωση κατά 22% του λειτουργικού κέρδους του τέταρτου τριμήνου, λόγω των εμπορικών πολέμων, του αυξανόμενου κόστους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ύφεση της βιομηχανίας.
Περίπου 30.000 αυτοκίνητα της Mercedes-Benz με ελαττωματικά ηλεκτρονικά οχήματα παρήχθησαν στο εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα, απαιτώντας δαπανηρές αλλαγές και καθυστερήσεις.
Αυτό το πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα, να μειωθούν τα έσοδα της εταιρείας κατά περίπου 2 δισ. ευρώ ενώ εκτιμάται ότι θα μειώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου έως και μισό δισ.
Ο Όλα Καλένιους, γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1969, στη Σουηδία. Αποφοίτησε από την Οικονομική Σχολή της Στοκχόλμης και το Πανεπιστήμιο του St. Gallen, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεθνή Διοίκηση και Χρηματοοικονομική και Λογιστική.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1993 στην Daimler. Το 2010 ανέλαβε την προεδρία της διοίκησης της Mercedes-AMG GmbH. Από τον Οκτώβριο του 2013, είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Mercedes-Benz Cars και ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις.
Διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Daimler AG την 1η Ιανουαρίου 2015. Την 1η Ιανουαρίου 2017 ανέλαβε τη διαχείριση του τμήματος Group Research and Mercedes-Benz Cars Development.
Είναι θερμός υποστηρικτής των plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει ωθήσει τη νέα πρωτοβουλία για την δημιουργία της καινούργιας μάρκας ηλεκτρικών οχημάτων EQ.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πρότεινε περιλαμβάνονται και περισσότερα από 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes-Benz που θα λανσαριστούν μέχρι το 2022.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης