Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Βελτιωμένη η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος το 2019

tags :
Κίνα: Βελτιωμένη η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος το 2019
Κίνα: Βελτιωμένη η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος το 2019
Οι καθαρές πωλήσεις συναλλάγματος από τις κινεζικές εμπορικές τράπεζες συνεχίσθηκαν και τον Μάρτιο του 2019, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τον Φεβρουάριο, καθώς οι διασυνοριακές κινήσεις κεφαλαίων παρέμειναν κατά βάση σταθερές.
Οι κινεζικές τράπεζες αγόρασαν ξένα νομίσματα αξίας περίπου 151,3 δισ. δολαρίων, ενώ οι πωλήσεις τους ξένων νομισμάτων ανήλθαν σε 157,5 δισ. δολάρια, με τις καθαρές πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 6,1 δισ. δολάρια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κρατικός Οργανισμός Ξένου Συναλλάγματος (SAFE).
Οι καθαρές πωλήσεις συναλλάγματος τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 15 δισ. δολάρια, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 9,1 δισ. δολάρια και ήταν κατά 50% χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
«Οι διασυνοριακές κινήσεις κεφαλαίων εξελίσσονται θετικά το 2019», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού, αναφέροντας ως λόγους την ενίσχυση του γιουάν και την ισορροπία στη δυναμική προσφοράς - ζήτησης στην αγορά.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2019, η κεντρική συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν ενισχύθηκε 1,9% έναντι του δολαρίου όσο και έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.
Όσον αφορά τις προοπτικές, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι το τρέχον εξωτερικό περιβάλλον συμβάλλει στη σταθερή εξέλιξη της αγοράς συναλλάγματος, καθώς τα υγιή θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Κίνας και οι πολιτικές ανοίγματος της οικονομίας της παρέχουν τη βάση για ισορροπημένες ροές κεφαλαίων.
Επιπλέον, η πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας - ΗΠΑ βοηθούν να σταθεροποιηθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά, πρόσθεσε.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν προηγουμένως έδειξαν ότι τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας, που αποτελούν έναν αντίστοιχο δείκτη των κεφαλαιακών ροών, αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά 0,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο στα 3,0988 τρισ. δολάρια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης