Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΔΣΑ: Η ποινική προδικασία είναι μυστική - Να μην υπάρχει δυσμενής μεταχείριση και στοχοποίηση των δικηγόρων

tags :
ΔΣΑ: Η ποινική προδικασία είναι μυστική - Να μην υπάρχει δυσμενής μεταχείριση και στοχοποίηση των δικηγόρων
ΔΣΑ: Η ποινική προδικασία είναι μυστική - Να μην υπάρχει δυσμενής μεταχείριση και στοχοποίηση των δικηγόρων
Θέση για τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν κατά δύο γνωστών δικηγόρων και για τις  δικαστικές εξελίξεις που απασχολούν την επικαιρότητα έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη».
Εκείνο όμως που αναμένουμε, τονίζεται, από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση.
«Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της» αναφέρει ο ΔΣΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
 
«To ΔΣ του ΔΣΑ στη σημερινή του συνεδρίαση, με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, που απασχολούν την επικαιρότητα, διατύπωσε τις κάτωθι θέσεις:
 1. Εμμένει στην πάγια θέση του ότι σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ.
Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και  δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.
2. Ο ΔΣΑ δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση.
3. Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης