Τελευταία Νέα
Speculator

Ποιες χώρες προτιμούν οι πλούσιοι - Επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο η Ελλάδα

tags :
Ποιες χώρες προτιμούν οι πλούσιοι - Επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο η Ελλάδα
Ποιες χώρες προτιμούν οι πλούσιοι - Επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο η Ελλάδα
Τα άτομα με υψηλή καθαρή αξία (HNWI) δηλαδή οι ιδιώτες με πλούτο άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ - ενδέχεται να αποφασίσουν να μετακομίσουν για διάφορους λόγους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις προσελκύονται από δικαιοδοσίες με ευνοϊκότερους φορολογικούς νόμους ή λιγότερη ρύπανση και εγκληματικότητα.
Μερικές φορές, απλά αναζητούν μια αλλαγή σκηνικού.
Το σημερινό infographic από το visualcapitalist, χρησιμοποιεί στοιχεία από την ετήσια επισκόπηση της Παγκόσμιας Μετανάστευσης του Πλούτου, χαρτογραφεί τη μετανάστευση των εκατομμυριούχων του κόσμου και δείχνει σαφώς ποιες χώρες είναι «μαγνήτης» για τους πλούσιους στον κόσμο και ποιες χώρες παρατηρείται αποχώρηση του πλούτου.
 

Η «πτήση» των εκατομμυριούχων

Δεν είναι μυστικό ότι η Κίνα υπήρξε μηχανή δημιουργίας πλούτου τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Παρόλο που η χώρα εξακολουθεί να κατατάσσει πολλούς πολίτες πολύ πλούσιους, πάνω από 15.000 Κινέζοι  HNWI επέλεξαν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες το 2018, η σημαντικότερη μετανάστευση οποιασδήποτε χώρας.

Δείτε τις κορυφαίες χώρες με εκροές HNWI:



Σε αντίθεση με τη μεσαία τάξη, οι πλούσιοι πολίτες έχουν τα μέσα να πάρουν και να μετακομίσουν εάν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στην πατρίδα τους.
Η αύξηση της μετανάστευσης από μια χώρα μπορεί συχνά να αποτελεί ένδειξη αρνητικών οικονομικών ή κοινωνικών παραγόντων που επηρεάζουν μια χώρα.
Αυτό συμβαίνει στην Τουρκία, η οποία συγκλονίστηκε από αστάθεια, μαζικές διαμαρτυρίες και από πληθωρισμό που «καλπάζει».
Για το τρίτο συνεχόμενο έτος, η Τουρκία έχασε περισσότερους από 4.000 εκατομμυριούχους.
Υπολογίζεται ότι το 10% των HNWI της Τουρκίας έφυγαν το 2018, το οποίο είναι ανησυχητικό, επειδή σε αντίθεση με την Κίνα και την Ινδία, η χώρα δεν παράγει νέους εκατομμυριούχους σε σημαντικό αριθμό.

Χώρες «μαγνήτες» για τους εκατομμυριούχους

Ελβετία και τα νησιά Κέιμαν - συνεχίζουν να προσελκύουν τους πλούσιους του κόσμου, αλλά καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει εισροές HNWI αρκετά όπως η Αυστραλία.
Η Αυστραλία  έχει μια σειρά χαρακτηριστικών που το καθιστούν ελκυστικό προορισμό για τη μετανάστευση εκατομμυριούχων.
Η χώρα έχει μια ισχυρή οικονομία και θεωρείται ασφαλές μέρος για οικογένειες.
Ακόμη καλύτερα, η Αυστραλία δεν έχει φόρο κληρονομιάς και χαμηλότερο κόστος περίθαλψης, γεγονός που μπορεί να την καταστήσει ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των ΗΠΑ
Το 2018, η Αυστραλία ξεπέρασε τόσο τον Καναδά όσο και τη Γαλλία για να γίνει η έβδομη μεγαλύτερη αγορά πλούτου στον κόσμο.

Εδώ είναι μια ματιά στις εισροές HNWI σε όλο τον κόσμο:



Η Ελλάδα, η οποία ήταν μία από τις χειρότερες αγορές πλούτου της τελευταίας δεκαετίας, βλέπει πάλι μια μικρή εισροή εκατομμυριούχων.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης