Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΒΕΚ: Γιατί αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι - Τί γίνεται σε διεθνές επίπεδο

tags :
ΣΕΒΕΚ: Γιατί αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι - Τί γίνεται σε διεθνές επίπεδο
ΣΕΒΕΚ: Γιατί αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι - Τί γίνεται σε διεθνές επίπεδο
Στις ανατιμήσεις που έχει υποστεί, σε διεθνές επίπεδο, η πρώτη ύλη του χοιρινού κρέατος, από τα τέλη του Φεβρουαρίου 2019 μέχρι και σήμερα «ρίχνει» το φταίξιμο για την επερχόμενη αύξηση της τιμής στα χοιρινά σουβλάκια ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ).
Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος να αυξάνει κατά 10-15% από την 1η Μαΐου ο ΣΕΒΕΚ σημειώνει ότι «από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει διεθνώς προκύψει σημαντική αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλης του χοιρινού κρέατος, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 30-32%».
Όμως, όπως τονίζει ο σύνδεσμος αν και συνήθως η βιομηχανία μεταποίησης και η αλυσίδα διανομής απορροφούσε τις αυξήσεις, αυτή τη φορά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, με αποτέλεσμα «να φτάνει η αύξηση εν μέρει και στον τελικό καταναλωτή».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης