Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση «Μαφία των Φυλακών» - Δικηγόρος Λυκουρέζου: Είναι σοκαρισμένος - Οι καταθέσεις που τον «καίνε» - Τι λέει ο ίδιος

Υπόθεση «Μαφία των Φυλακών» - Δικηγόρος Λυκουρέζου: Είναι σοκαρισμένος - Οι καταθέσεις που τον «καίνε» - Τι λέει ο ίδιος
Οι συλλήψεις άρχισαν μία ημέρα μετά τις καταγγελίες του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων και γνωστών δικηγόρων προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος στην υπόθεση της Energa, έναντι των απαιτήσεων του Δημοσίου
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τους δικηγόρους που εμπλέκονται στη «Μαφία των Φυλακών».
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες (18/4/2019) η σύλληψη του γνωστού δικηγόρου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ενώ σήμερα (19/4/2019) συνελήφθη και ο επίσης δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.
Κι οι δύο διώκονται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου.
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μαζί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη.
Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.
Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, σε καταθέσεις που είχε δώσει στις αρχές είχε αναφέρει πως θεωρεί τον Αριστείδη Φλώρο ως τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του.
Έναν ισχυρισμό που αρνείται ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε στον ανακριτή για το συγκεκριμένο θέμα.
Στην κατάθεση αυτή ο έγκλειστος επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει πως οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι, δηλαδή οι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος, του ζήτησαν χρήματα, προκειμένου ο πελάτης τους, δηλαδή ο Γιώργος Αντωνόπουλος, να πάρει πίσω τις καταθέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θεωρούσε τον Αριστείδη Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Μ. Δευτέρα

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12:00 ζήτησε και πήρε, όπως αναμενόταν, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Το ίδιο συνέβη και για τον δεύτερο δικηγόρο που έχει συλληφθεί, τον Θεόδωρο Παναγόπουλο.
«Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!» είναι τα λόγια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο.
Σημειώνεται ότι οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος μεταφέρθηκαν, υπό άκρα μυστικότητα, στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (19/4/2019).
«Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις.
Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα.
Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλ. Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας.
Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία.
Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής.
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας κάθε μέρα στα δικαστήρια» τόνισε ο δικηγόρος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής μετά την προθεσμία για απολογία.
Σημειώνεται ότι και οι δύο δικηγόροι (Λυκουρέζος και Παναγόπουλος) θα περάσει το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Κούγιας: Εξευτελίζονται διακεκριμένοι δικηγόροι

Για εξευτελισμό διακεκριμένων δικηγόρων κάνει λόγο ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι και συνήγορος του Γιώργου Αντωνόπουλου, που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών».
Σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τις συλλήψεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, του Θεόδωρου Παναγόπουλου και του εντολέα του Γιώργου Αντωνόπουλου, ο κ. Κούγιας αφήνει αιχμές κατά πολιτικού προσώπου και υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα πέπλο προστασίας για τον Αριστείδη Φλώρο.
«Υπάρχει ένα πέπλο προστασίας για τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του, προσωπικά υποψιάζομαι ποιος πολιτικός – νομικός βρίσκεται από πίσω, και ότι είναι έγκλημα κατά της δικαιοσύνης να κρατείται στις φυλακές ένας έντιμος δικηγόρος σαν τον εντολέα μου, Γεώργιο Αντωνόπουλο, και να εξευτελίζονται με αυτόν τον τρόπο διακεκριμένοι συνάδελφοί μου» αναφέρει στη δήλωση του.
 
Οι καταθέσεις που «καίνε» τον Λυκουρέζο

Στο ένταλμα σύλληψης του κ. Λυκουρέζου φέρεται να οδήγησαν σειρά καταθέσεων συναδέλφων του αλλά και κάποιοι διάλογοι μελών του κυκλώματος με αναφορές στο όνομά του.
Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης (16/4/2019) ο προφυλακισμένος δικηγόρος και πρώην εντολέας του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, σε υπόμνημά του, τον «έδειξε» ως τον άνθρωπο που ζητούσε χρήματα εν αγνοία του.
«Όπως με ενημέρωσε ο Θέμης Σοφός (...) ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε εκφράσει την απορία του σχετικά με αξίωση υπέρογκης αμοιβής του δικηγόρου μου Αλέξανδρου Λυκουρέζου που θα τα πλήρωνε ο Αριστείδης Φλώρος, κάτι το οποίο αγνοούσα παντελώς.
Κατόπιν απέστειλα επιστολή μέσω email προς τους δικηγόρους Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Θεόδωρο Παναγόπουλο και Θεμιστοκλή Σοφό, όπου (...) κατέστησα σαφές ότι δεν επιθυμώ κανενός είδους αποζημίωση από τον Αριστείδη Φλώρο ή οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, κι ότι δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη η έγερση εκ μέρους των δικηγόρων μου οικονομικών απαιτήσεων έναντι του Αριστείδη Φλώρου, θεωρώντας μάλιστα το ζητηθέν ποσό ως εξωφρενικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Αντωνόπουλος.
Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου,  Θρασύβουλος Κονταξής κάνει λόγο για «αντιδικονομική ακρότητα» και για δικαστική ενέργεια «που δεν βασίζεται στον νόμο».
Ο  κ. Κονταξής χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ακραία, αφού όπως είπε ο πελάτης του, «δεν κλήθηκε, ούτε αρνήθηκε να προσέλθει στις δικαστικές αρχές, ασκεί κανονικά την δικηγορία, έχει γνωστή κατοικία και τον ξέρουν όλοι.
Προς τι λοιπόν η σύλληψη», διερωτήθηκε αφήνοντας υπόνοιες ότι πίσω από τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, μπορεί να κρύβονται και πολιτικές σκοπιμότητες.

Το υπόμνημα του Αντωνόπουλου

Πάντως, οι συλλήψεις άρχισαν μία ημέρα μετά τις καταγγελίες του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου (σσ. ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος για την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών») περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων και γνωστών δικηγόρων προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος στην υπόθεση της Energa, έναντι των απαιτήσεων του Δημοσίου.
Ο συνήγορος του κ. Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε υπόμνημα στον εφέτη ειδικό ανακριτή με το οποίο καταγγέλλει πιέσεις και μεθοδεύσεις σε βάρος του εντολέα του.
Το υπόμνημα του κ. Αντωνόπουλου κοινοποιήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κούγιας, απέδωσε όλα όσα υφίσταται ο εντολέας του, στο γεγονός πως κατάφερε ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ να πετύχει δέσμευση υπέρ του Δημοσίου, ποσών ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa -Hellas Power.
Η επιτυχία αυτή του κ. Αντωνόπουλου, είχε -κατά την άποψη του- ως αποτέλεσμα, και την απόπειρα κατά της ζωής του το 2014 και όσα του συμβαίνουν τώρα με την εμπλοκή του στην «μαφία των φυλακών».
Συντονιστής όλων κατά τον κ. Αντωνόπουλο είναι ο Άρης Φλώρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης