Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη Le Pen στο Ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox ενόψει εκλογών στις 28/4 - Υπάρχει μεγάλη φιλία μεταξύ μας

Στήριξη Le Pen στο Ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox ενόψει εκλογών στις 28/4 - Υπάρχει μεγάλη φιλία μεταξύ μας
Η γαλλίδα πολιτικός εξέφρασε τη στήριξη της στο Vox λέγοντας ότι είναι ένα νέο κίνημα στην ισπανική πολιτική που δεν μπορεί κανείς πλέον να παρακάμψει
«Μεγάλη φιλία» δήλωσε ότι νιώθει για το ακροδεξιό ισπανικό κόμμα Vox η γαλλίδα Marine Le Pen, πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος National Rally.
Σε δηλώσεις της στην ισπανική εφημερίδα El Pais η γαλλίδα πολιτικός εξέφρασε τη στήριξη της στο Vox λέγοντας ότι «είναι ένα νέο κίνημα στην ισπανική πολιτική που δεν μπορεί κανείς πλέον να το παρακάμψει».
Ο ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez αναγκάστηκε να εξαγγείλει πρόωρες εθνικές εκλογές στις 28 Απριλίου, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης του να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019.
Το Vox, το οποίο αναμένεται να εισέλθει στη Βουλή για πρώτη φορά μετά την πολύχρονη δικτατορία του Franco, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσει, υπερασπίζεται την ισπανική ενότητα και αντιτίθεται στην απόσχιση της Καταλονίας ενώ έχει δηλώσει ότι τάσσετε υπέρ της κατασκευής τείχους ανάμεσα στο Μαρόκο και τους δύο ισπανικούς θύλακες στη Βόρεια Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης