Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγόπουλος στον ανακριτή: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η κατηγορία ης συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση

tags :
Παναγόπουλος στον ανακριτή: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η κατηγορία ης συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση
Παναγόπουλος στον ανακριτή: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η κατηγορία ης συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση
Στη σφαίρα της φαντασίας βρίσκεται η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση , όπως αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημά του ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος απολογείται ενώπιον του εφέτη- ειδικού ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης από κοινού.
 Ο δικηγόρος όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με  τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. «Ουδεμία γνωριμία, σχέση ή επαφή είχα ποτέ με τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πλην  των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου  και Γεώργιου Αντωνόπουλου  και του Λεκοσάϊ που επισκέφθηκα χάριν εξυπηρέτησης συναδέλφου μια φορά στις φυλακές», αναφέρει χαρακτηριστικά .
 Επισημαίνει δε , πως την εκπροσώπηση του Αντωνόπουλου ανέλαβε τον Ιούνιο του 2017.
«Πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας», συμπληρώνει ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, αρνούμενος την κατηγορία σε βάρος του.
 Επικαλούμενος τα στοιχεία της δικογραφίας  υποστηρίζει ότι  ουδεμία μνεία του ονόματός του από την οικογένεια και τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επιβεβαιώνει  κάτι περί απόπειρας εκβίασης . «Ούτε η σύζυγός του, ούτε οι συνεργάτες του στο γραφείο, ούτε τα τέκνα του αναφέρουν ότι εγώ, φίλος της οικογένειας από δεκαετιών εκβίασα τον αείμνηστο Μιχάλη! Και ερωτάται: Είναι δυνατόν, αν τον είχα εκβιάσει,  να μην είχε αναφέρει κάτι στη σύζυγό του και στους συνεργάτες του; Είναι προφανές, ότι αν είχα επιδοθεί σε τέτοιου είδους ενέργειες η πρώτη φυσική αντίδραση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να ήταν να το εκμυστηρευθεί στη σύζυγό του και να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά μου».
 Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος επικαλείται την κατάθεση  του δικηγόρου Βασίλη Δημακόπουλου, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στο δικό του όνομα, ενώ  σημειώνει πως και ο ποινικολόγος Ηλίας Αναγνωστόπουλος  αναφέρεται σε οικονομικές απαιτήσεις που φέρεται να προβλήθηκαν μόνο από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο .
Ακόμα και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Αντώνης Αραβαντινός εξεταζόμενος, όπως λέει  ο Θεόδωρος Παναγόπουλος,  δεν κατονομάζει δικηγόρους στην κατάθεσή του ενώπιον του ανακριτή, ενώπιον του οποίου και εξετάστηκε.
Επιπλέον,  ο Θεόδωρος Παναγόπουλος θέτει υπό πλήρη αμφισβήτηση ισχυρισμούς συναδέλφων του που έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες από τον ανακριτή , τονίζοντας, πως από τις καταθέσεις τους δεν προκύπτει κάτι μεμπτόν για τον ίδιο.
 Αναφερόμενος δε, ειδικά στην κατάθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται -κατά την κατηγορία- να είναι το θύμα της εκβίασης  ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει στο υπόμνημά του : «Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την ‘’αφρόκρεμα’’ των ποινικολόγων της Αθήνας.
Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία;
Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση κατά Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου;»
Τέλος, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος  επικαλούμενος τις δικονομικές διατάξεις περί  της επιβολής της προσωρινής κράτησης  αφού εξηγεί με βάση το νόμο γιατί δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις εφαρμογής του μέτρου στο πρόσωπό του αναφέρει τα εξής: «Είμαι Δικηγόρος Αθηνών από το έτος 1982 με κρυστάλλινο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.
Έχω σταθερή κοινωνική επαγγελματική και οικογενειακή ζωή διάγοντας πάντοτε νομοταγώς και κατά τρόπο ηθικώς ανεπίληπτο.
Η τυχόν διατήρηση της κράτησής μου ισοδυναμεί με ηθικό θάνατο πολύ χειρότερο αυτής καθ’  εαυτήν της στέρησης της ελευθερίας μου.
Είναι επομένως προφανές, ότι τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής, ακόμη και μετά την απόδειξη της αθωότητάς μου, δεν θα είναι δυνατό να αρθούν ούτε να αμβλυνθούν».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης