Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο μικροσκόπιο της τεχνικής ανάλυσης ο τραπεζικός δείκτης και οι μετοχές του

tags :
Στο μικροσκόπιο της τεχνικής ανάλυσης ο τραπεζικός δείκτης και οι μετοχές του
Ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets αναλύει τεχνικά τις μετοχές των τραπεζών 
Τραπεζικός Δείκτης: Έχει χάσει λίγο από τον ανοδικό ατμό, καθώς πλέον κινείται στην κάτω λωρίδα του ανοδικού καναλιού του Ιανουαρίου.
Σημεία με ιδιαίτερη προσοχή οι 670 μονάδες και οι 616 μονάδες (κάτω πλευρά καναλιού).
Σε αγρανάπαυση βρίσκεται προς το παρόν και ο Relative Strength Index. Εδώ η επιβεβαιωμένη τμήση των 670 μονάδων μπορεί να δώσει ανοδικό περιθώριο έως και 100 μονάδες ή +15%, στις 770 μονάδες.
Αντιθέτως καθοδική διάσπαση του ανοδικού καναλιού, στις 616 μονάδες θα προκαλέσει γρήγορο κατέβασμα προς τις 550 μονάδες.
Alpha Bank: Δύο είναι τα σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή: το 1.54, όπου εάν διασπαστεί θα σπρώξει προς το 1,72 ευρώ και το 1,40, όπου εάν χαθεί θα προκαλέσει άμεσες ρευστοποιήσεις με σπάσιμο του καναλιού και κατεύθυνση προς το 1.28.
Το κανάλι πάντως μένει ακόμα ενεργό.

Eurobank: Έχει δώσει εξολοκλήρου το ύψος του ανάποδου σχηματισμού Head & Shoulders, στα 0.7515 ευρώ, περιοχή όπου έχει αποτυπώσει στις τελευταίες συνεδριάσεις και μια βραχυχρόνια διπλή τοπική κορυφή. Αδυναμία διαπερατότητας θα δώσει πτωτικά το 0,70 με 0,688 ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς: Θα χρειαστεί σημαντική προσπάθεια για να περάσουν οι αγοραστές πάνω από την ακανθώδη ζώνη των 1.90 με 2.00 ευρώ, γνωρίζοντας όμως ότι αμέσως μετά το πεδίο θα είναι ελεύθερο έως τα 2.50 ευρώ.
Στα μετόπισθεν η προσοχή τους είναι εντοπισμένη στα 1.62€ σημείο από όπου διέρχεται η κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού.

Εθνική Τράπεζα: Μετά το πάτημα στα 1.80 ευρώ πραγματοποιεί διερευνητικές επισκέψεις κοντά στο επίπεδο αντίστασης των 2.00 με 2.10 ευρώ.
Ανοδική δραπέτευση πάνω από τα 2.10€ θα την απελευθερώσει προς τα … 2.54 ευρώ!!
Αντιθέτως εάν δηλώσει αδυναμία και «πιαστεί» θα πρέπει να αναμένουμε pullback προς το 1,80 με 1,74 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης