Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το χρηματιστήριο έχει προεξοφλήσει τα θετικά νέα – Εξαντλείται η άνοδος στις 850 μον ή διόρθωση στις 720 μον και ξανά άνοδος;

Το χρηματιστήριο έχει προεξοφλήσει τα θετικά νέα – Εξαντλείται η άνοδος στις 850 μον ή διόρθωση στις 720 μον και ξανά άνοδος;
Το βασικό σενάριο θέλει η χρηματιστηριακή αγορά να ακολουθεί μια πλαγιοανοδική κίνηση έως τις 850 μονάδες και εκεί ουσιαστικά εξαντλείται η άνοδος και θα ακολουθήσει διόρθωση.
Το χρηματιστήριο έχει προεξοφλήσει τα θετικά νέα στην Ελλάδα υποστηρίζουν Nomura και Bank of America Merrill Lynch.
Το βασικό ζητούμενο είναι η άνοδος στην χρηματιστηριακή αγορά εξαντλείται στις 850 μονάδες, οπότε υπάρχουν ακόμη ανοδικά περιθώρια 9% με 10% ή το χρηματιστήριο διορθώνει έως τις 720 μονάδες και εν συνεχεία με νέα ορμή διασπάει τις 800 μονάδες;
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει προσεγγίσει τις 780 μονάδες το ερώτημα είναι εάν τα θετικά νέα που θα ακολουθήσουν προσεχώς θα έχουν επίδραση.
Το πρωτογενές πλεόνασμα 4,29% του ΑΕΠ ήταν θετική έκπληξη αλλά δεν είχε καμία ουσιώδη επίδραση στην χρηματιστηριακή αγορά.
Το βασικό σενάριο θέλει η χρηματιστηριακή αγορά να ακολουθεί μια πλαγιοανοδική κίνηση έως τις 850 μονάδες και εκεί ουσιαστικά εξαντλείται η άνοδος και θα ακολουθήσει διόρθωση.
Όμως εσχάτως κυκλοφορούν σε ορισμένους κύκλους απόψεις που θέλουν την χρηματιστηριακή αγορά να υποχωρεί έως τις 720 μονάδες υλοποιώντας μια εύλογη διόρθωση και ακολούθως να ξεκινήσει μια πλαγιοανοδική κίνηση που θα οδηγήσει την χρηματιστηριακή αγορά στις 850 μονάδες.  
Επειδή οι απόψεις μεταξύ ισχυρών παραγόντων της αγοράς διίστανται και ειδικά στους ξένους επενδυτικούς οίκους δεν υπάρχει ορατότητα για το ποια άποψη τελικώς θα κυριαρχήσει.

Ποια τα θετικά νέα;

1)Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος στις 26 Απριλίου 2019 από την Standard and Poor’s κατά 1 κλίμακα σε ΒΒ- από Β+

2)Ο καναδικός οίκος DBRS στις 3 Μαΐου 2019 θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒ/Β κατά μια κλίμακα συνεχίζοντας το θετικό κλίμα που θα διαμορφώσει η Standard and Poor’s.

3)Έως 7 Μαΐου 2019 θα εκδοθεί 7ετές ομόλογο στο 2,75% με 2,80%.
Οι προσφορές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 10-12 δισεκ. ευρώ.

4)Η Ελλάδα θα προβεί σε μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ κατά 3,7 δισεκ. έως 10 Μαΐου 2019 ώστε να παραμείνουν περίπου 5,8 δισεκ. ευρώ.

5)Στις 13 Μάιου αναβαθμίζονται στους δείκτες MSCI η Εθνική με την Eurobank με εκτιμώμενες εισροές 125 με 130 εκατ μετοχές.

6)Στις 16 Μαίου το investment day της Εθνικής τράπεζας στο Λονδίνο όπου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένοι οικονομικοί στόχοι που θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον για την Εθνική τράπεζα.
Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένοι στόχοι για τα προ προβλέψεων έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ ετησίως, η συμμετοχή στο ΛΕΠΕΤΕ θα είναι 30 εκατ. σχέση εξόδων προς έσοδα στο 50% κ.α.

9)Στις 26 Μαΐου ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές όπου θα καταγραφεί μια μεγάλη νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορές 8% με 9%.

10) Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου 2019 το deal της Πειραιώς με τον επενδυτή που θα αναλάβει την διαχείριση 28 δισ NPEs
Φαίνεται ότι η Πειραιώς έχει σχεδιάσει ένα σημαντικό deal το οποίο διασφαλίζει την τράπεζα και μηδενίζει τις πιθανότητες να ζητηθεί πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση.
Μέσα Ιουλίου 2019 ο πλειοδότης για την διαχείριση 25 δισεκ. NPEs της Eurobank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης