Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: «Κατακραυγή» Γερμανών πολιτικών για τη βία ενάντια στους Χριστιανούς

Deutsche Welle: «Κατακραυγή» Γερμανών πολιτικών για τη βία ενάντια στους Χριστιανούς
Άμεση η ανάγκη προστασίας των Χριστιανών ανά την υφήλιο, τονίζουν Γερμανοί πολιτικοί
Αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί καταγγέλλουν την αυξανόμενη βία κατά των Χριστιανών ανά την υφήλιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Σρι Λάκνα την Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς, Γερμανοί πολιτικοί και μάλιστα απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι η δίωξη κατά των Χριστιανών αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία των χριστιανικών μειονοτήτων ανά τον κόσμο.
Μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Merkel, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πρασίνων για την  αυξανόμενη βία κατά των Χριστιανών.

Αυξημένες διώξεις

Ο Γερμανός Επίτροπος για τη θρησκευτική ελευθερία, Markus Grübel (CDU), δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ότι οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα ήταν μέρος μιας παγκόσμιας τάσης.
«Οι Χριστιανοί είναι στόχος των ριζοσπαστών Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Grübel, ένα φαινόμενο που θεωρεί «ακατανόητο», δεδομένης της «στενής σχέσης του Χριστιανισμού με το Ισλάμ».
Ο πρώην κοινοβουλευτικός ηγέτης του CDU, Volker Kauder, επανέλαβε το συναίσθημα του συναδέλφου του, καταγγέλλοντας την «αυξανόμενη δίωξη των χριστιανών σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας» σε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild.
Για τον Kauder, οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα δεν αντιπροσωπεύουν μια μεμονωμένη περίπτωση: «εθνικιστικά κινήματα βουδιστών, ινδουιστών και μουσουλμάνων φαίνεται ότι γίνονται όλο και πιο μαχητικοί στη συγκεκριμένη χώρα».

Η Ευρώπη πρέπει να «αντέξει»

Ο αναπληρωτής ηγέτης του FDP στο γερμανικό κοινοβούλιο, Michael Theurer, δήλωσε στην Die Welt ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια χριστιανοί έζησαν σε χώρες «όπου το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας επί του παρόντος δεν γίνεται σεβαστό». Σε πολλά μέρη, όπως η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, το Πακιστάν ή τμήματα της Νιγηρίας, οι Χριστιανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη διωγμένη μειονότητα, δήλωσε ο Theurer.
Ο Sven Giegold, μέλος για τους Πράσινους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμερίζεται την άποψη ότι η θρησκευτική ελευθερία των Χριστιανών απειλείται παγκοσμίως.
«Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί κατηγορηματικά τον κόσμο για το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας», δήλωσε ο Gievold.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης