Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι θα κυριαρχήσει τον Μάιο 2019 στο ελληνικό χρηματιστήριο; «Sell in May and go away» και οι 8 σημαντικές ειδήσεις;

tags :
Τι θα κυριαρχήσει τον Μάιο 2019 στο ελληνικό χρηματιστήριο;  «Sell in May and go away» και οι 8 σημαντικές ειδήσεις;
Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι θα ισχύσει τελικώς τον Μάιο 2019 στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά;
Ο Απρίλιος 2018 ήταν σχετικά φτωχός χρηματιστηριακά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο μόλις 4% και προς το τέλος του μήνα ξεκάθαρα ανακόπηκε η ανοδική δυναμική των τραπεζών.
Η περίπτωση της ΔΕΗ επίσης απέδειξε ότι η αγορά στην Ελλάδα είναι ευάλωτη στις αρνητικές ειδήσεις.
Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι θα ισχύσει τελικώς τον Μάιο 2019 στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά;
Θα ισχύσει το παλαιό χρηματιστηριακό γνωμικό «Sell in May and go away» πούλα τις μετοχές σου τον Μάιο ή θα υπερισχύσουν οι θετικές ειδήσεις;
Μάλλον θα είναι ένας συγκερασμός και των δύο.
Οπότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μετριότητα αν και όλα θα εξαρτηθούν από το διεθνές κλίμα και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Όπως έχει αναλυθεί οι 850 μονάδες είναι το μέγιστο της ανοδικής κίνησης της αγοράς.
Ποιο λογικό θα ήταν η αγορά να διορθώσει προς τις 720 μονάδες και εν συνεχεία να επιχειρήσει ανοδική διάσπαση των 800 μονάδων με απώτερο στόχο τις 850 μονάδες.
Οι 850 μονάδες εμπεριέχουν το βέλτιστο σενάριο για την αγορά και δεν είναι απίθανος στόχος έως τον Ιούνιο 2019.

Τα θετικά νέα που αναμένονται

1)Η Standard and Poor’s διατήρησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος στις 26 Απριλίου 2019 σε «Β+» με θετικό το outlook, ωστόσο προανήγγειλε αναβάθμιση της χώρας, σε «BB-» εάν μειωθούν τα NPEs των ελληνικών τραπεζών.

2)Ο καναδικός οίκος DBRS στις 3 Μαΐου 2019 θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒ/Β κατά μια κλίμακα συνεχίζοντας το θετικό κλίμα που θα διαμορφώσει η Standard and Poor’s.

3)Έως 7 Μαΐου 2019 θα εκδοθεί 7ετές ομόλογο στο 2,75% με 2,80%.
Οι προσφορές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 10-12 δισεκ. ευρώ.

4)Η Ελλάδα θα προβεί σε μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ κατά 3,7 δισεκ. έως 10 Μαΐου 2019 ώστε να παραμείνουν περίπου 5,8 δισεκ. ευρώ.

5)Στις 13 Μάιου αναβαθμίζονται στους δείκτες MSCI η Εθνική με την Eurobank με εκτιμώμενες εισροές 125 με 130 εκατ μετοχές.

6)Στις 16 Μαίου το investment day της Εθνικής τράπεζας στο Λονδίνο όπου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένοι οικονομικοί στόχοι που θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον για την Εθνική τράπεζα.
Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένοι στόχοι για τα προ προβλέψεων έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ ετησίως, η συμμετοχή στο ΛΕΠΕΤΕ θα είναι 30 εκατ. σχέση εξόδων προς έσοδα στο 50% κ.α.

7)Στις 26 Μαΐου ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές όπου θα καταγραφεί μια μεγάλη νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορές 8% με 9%.

8) Τέλη Μαΐου με αρχές 2019 το deal της Πειραιώς με τον επενδυτή που θα αναλάβει την διαχείριση 28 δισ NPEs
Φαίνεται ότι η Πειραιώς έχει σχεδιάσει ένα σημαντικό deal το οποίο διασφαλίζει την τράπεζα και μηδενίζει τις πιθανότητες να ζητηθεί πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση.
Μέσα Ιουλίου 2019 ο πλειοδότης για την διαχείριση 25 δισεκ. NPEs της Eurobank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης