Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κρίσιμες ώρες για την 8χρονη - Παραμένει στην εντατική - Από πιστόλι η αδέσποτη σφαίρα

tags :
Κρίσιμες ώρες για την 8χρονη - Παραμένει στην εντατική - Από πιστόλι η αδέσποτη σφαίρα
Η 8χρονη, ύστερα από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων
Αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν αυτόν που ανήμερα του Πάσχα έριξε αδέσποτη σφαίρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι μια 8χρονη στις Θεσπιές Θήβας.
Την ίδια ώρα, το κοριτσάκι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με τα επόμενα 24ωρα να είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών, που διεξάγουν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, έχει μπει η σφαίρα, στην οποία έγινε βαλλιστική εξέταση.
Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, η σφαίρα προήλθε από πιστόλι και πιθανότατα από γλέντι που γινόταν στο διπλανό χωριό Λεοντάρι.
Το βλήμα βρίσκεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου γίνεται βαλλιστική εξέταση, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν το όπλο από το οποίο προήλθε η αδέσποτη σφαίρα, μελετώντας την τροχιά της.
Οι πρώτες καταθέσεις κάνουν λόγο για γλέντι που γινόταν στο χωριό Λεοντάρι, από το οποίο ακούγονταν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί.
Μετά από ανάλογους πυροβολισμούς το άτυχο κορίτσι έπεσε στο έδαφος, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς από τις Θεσπιές
Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει την λήψη καταθέσεων ατόμων και από το σπίτι που φαίνεται να προσδιορίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες ως το ύποπτο, με σκοπό να εντοπίσουν τον δράστη των άσκοπων πυροβολισμών, όπως και επίσης το όπλο.
Οι μάρτυρες καταθέτουν πως ακόμη και μετά τον τραυματισμό του κοριτσιού και την έλευση των αστυνομικών, το γλέντι αλλά και οι μπαλωθιές συνεχίζονταν.
Συγκλονισμένοι δηλώνουν τα μέλη της οικογένειας του παιδιού.
«Δεν μπορώ να το πιστέψω.
Ήμασταν όλοι μαζί έξω, το παιδί έπαιζε με τα αδέρφια του και το ξαδερφάκι του.
Ξαφνικά το είδαμε με τα αίματα.
Μακάρι να πάνε όλα καλά και θα μιλήσουμε μετά, δεν αντέχω…», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο πατέρας της 8χρονης.
«Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε.
Το χωριό έχει συγκλονιστεί.
Απλώς έγινε ο πυροβολισμός και βρήκε το κοριτσάκι στο κεφάλι, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έχει σφαίρα στο κεφάλι», δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο θείος της άτυχης μικρής.
Στο Open μίλησε και ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το μικρό κοριτσάκι: «Ακούσαμε φωνές, κλάματα και σηκώθηκα με τον πατέρα της και είδαμε το κοριτσάκι αναίσθητο και αιμόφυρτο, όλο του το πρόσωπο ήταν γεμάτο από αίματα».

Το χρονικό

Η 8χρονη ανήμερα του Πάσχα έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδερφάκια της. Η σφαίρα το χτύπησε στο πρόσωπο και το παιδί έπεσε αναίσθητο.
Οι γονείς του έντρομοι, το πήραν αιμόφυρτο και το μετέφεραν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο της Θήβας και κατόπιν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Όμως, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
Το βράδυ της Κυριακής 28/4, μετά από αξονική τομογραφία και διαγνωστικές εξετάσεις, υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται και πάλι διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση, στη ΜΕΘ του «Παίδων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης