Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καλαμάτα: Στον εισαγγελέα επτά άτομα για τη φονική σαΐτα - Οργή από τον γιο του εικονολήπτη

tags :
Καλαμάτα: Στον εισαγγελέα επτά άτομα για τη φονική σαΐτα - Οργή από τον γιο του εικονολήπτη
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επιμένει: Το έθιμο θα συνεχιστεί
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (29/4) τα επτά άτομα που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα για το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από σαΐτα που τον χτύπησε στο κεφάλι.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έξι άτομα ηλικίας από 22 έως 62 χρονών, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ένας δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος για την εκδήλωση.
Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, αλλά και αυτά από κινητά, προκειμένου να εντοπίσουν το μπουλούκι από το οποίο έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη.
Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη από τον σαϊτοπόλεμο, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί, σύμφωνα με το patrastimes.gr.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.

Οργισμένη αντίδραση από την γιο του εικονολήπτη

Η δήλωση του δημάρχου όμως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του γιου του Kώστα Θεοδωρακάκη που έχασε την ζωή του στον σαϊτοπόλεμο.
Συγκεκριμένα ο γιος του εικονολήπτη έγραψε τα εξής στο facebook: «Κύριε Νίκα, αυτή η δήλωση δεν σας τιμά καθόλου.
Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου.
Τη μητέρα μου τη γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του.
Παρ’ όλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο.
Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει.
Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα.
Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα…
Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν.
Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.
Καλή επιτυχία, “κύριε” δήμαρχε, στις προσεχείς εκλογές.
Με λύπη για τις δηλώσεις σας και τη στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας, ότι το έθιμο θα συνεχιστεί.
Δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, λένε κάτοικοι της περιοχής.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Καλαμάτα

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καλαμάτας μετά την τραγωδία που σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα, όταν ένας 53χρονος εικονολήπτης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, την ώρα μάλιστα που κατέγραφε εικόνες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.
Μετά την τραγωδία, η Αστυνομία εξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσει άτομα, που εμπλέκονται στο περιστατικό. Μεταξύ του υλικού, που εξετάζεται είναι και το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε ο άτυχος 53χρονος για την ιστοσελίδα που εργαζόταν καθώς σε αυτό φαίνεται η μοιραία σαΐτα που τον χτύπησε στο κεφάλι.
Στο συγκλονιστικό βίντεο -και συγκεκριμένα στο 18:50 – φαίνεται μία σαΐτα  να εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον εικονολήπτη, ο οποίος δέχεται το πλήγμα και πέφτει στο έδαφος.
Ο άτυχος εικονολήπτης μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε.
O 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν πατέρας δυο παιδιών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας.
Ήταν 25 περίπου χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί και με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.
Πίσω του αφήνει τους δύο γιους του οι οποίοι βρίσκονται στην εφηβεία και την σύζυγό του Βασιλική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης