Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Το ελληνικό ETF συνεχίζει να εντυπωσιάζει - Καταλύτης οι εκλογές

MarketWatch: Το ελληνικό ETF συνεχίζει να εντυπωσιάζει - Καταλύτης οι εκλογές
Αναλυτής της East Capital εκτιμά ότι οι εθνικές εκλογές θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για το ελληνικό χρηματιστήριο
Στην εντυπωσιακή πορεία του ελληνικού ETF (Global X MSCI Greece ETF) αναφέρεται δημοσίευμα του MarketWatch με αφορμή το γεγονός ότι φέτος ενισχύεται κατά 23%.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από εκτιμήσεις αναλυτή που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, η νίκη της ΝΔ (σσ. θεωρείται φιλικότερο κόμμα προς τις αγορές) στις εθνικές εκλογές θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.
«Όχι μόνο ενισχύεται αλλά έχει ξεπεράσει τον δείκτη MSCI αναδυόμενων αγορών αλλά και τον δείκτη MSCI EMU με μεγάλη διαφορά» επισημαίνεται και διευκρινίζεται ότι γίνεται σύγκριση με αυτούς τους δείκτες καθώς η Ελλάδα είναι οικονομία της ευρωζώνης και θεωρείται αναδυόμενη αγορά.
«Το πρόσφατο ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο έπιασε πολλούς απροετοίμαστους.
Σε μια σειρά αρνητικών ειδήσεων ανά τον κόσμο, οι επενδυτές δεν παρατήρησαν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου το 2018 και οι αρχές του 2019» επισημαίνει ο Tim Umberger από την East Capital.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές αγνόησαν την Ελλάδα είναι η φήμη της μεταβλητότητα.
Επιπλέον, οι επενδυτές ενδεχομένως να χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει πραγματικά.
«Οι αδικαιολόγητα χαμηλές αποτιμήσεις προσέφεραν καλή ευκαιρία εισόδου το 2019, αλλά χρειάστηκε χρόνος ώστε κάποιοι επενδυτές να κατανοήσουν ότι η οικονομική πραγματικότητα βελτιώνεται», δήλωσε ο Umberger και συμπλήρωσε «η χώρα αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη της τάξης του 2,5% το 2019, σημαντικά υψηλότερη από την Ευρωζώνη, καθώς η κακοποιημένη οικονομία εξέρχεται από τη 10ετή κρίση».
Παράλληλα, ο Umberger επισημαίνει ότι «παρά τις καλές επιδόσεις από τις αρχές του έτους, τα ελληνικά assets παραμένουν φθηνά.
Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το χρηματιστήριο είναι ακόμα έχει υποχωρήσει κατά 85% τα τελευταία 10 χρόνια.
Με την περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας, που τελικά θα μεταφραστεί σε υψηλότερα κέρδη, το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί.
Οι εκλογές που αναμένονται αργότερα μέσα στο έτος θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πρόσθετος καταλύτης, καθώς η φιλελεύθερη, φιλική προς την αγορά αντιπολίτευση ηγείται στις δημοσκοπήσεις με διψήφια διαφορά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης