Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Gallup: Δύο στους τρεις Έλληνες ζουν υπό μεγάλο άγχος

tags :
Gallup: Δύο στους τρεις Έλληνες ζουν υπό μεγάλο άγχος
Η Gallup μέτρησε τα επίπεδα άγχους σε 143 χώρες σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της έκθεσής της για το Global References του 2019
Ανάλογα με το μέρος του κόσμου στο οποίο ζει κανείς, το άγχος μπορεί να έρθει σε πολλές διαφορετικές μορφές, από την απειλή ένοπλης σύγκρουσης σε μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου μέχρι τις σκέψεις μιας δύσκολης ημέρας στο γραφείο σε πιο προηγμένες οικονομίες.
Η Gallup μέτρησε τα επίπεδα άγχους σε 143 χώρες σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της έκθεσής της για το Global References του 2019, διαπιστώνοντας ότι πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων δήλωσαν ότι έζησαν «πολύ άγχος» την ημέρα πριν από τη δημοσκόπηση.
Δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών που προκάλεσε η χρηματοπιστωτική κρίση, η αντιμετώπιση των ζημιών γίνεται όλο και πιο δύσκολη στην Ελλάδα.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει κάνει τη ζωή απίστευτα αγχωτική για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της και η Gallup διαπίστωσε ότι το 59% των Ελλήνων έχει πολύ άγχος.
Οι Φιλιππίνες και η Τανζανία ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση, με ποσοστά 58% και 57% αντίστοιχα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης σταθερά ανάμεσα στις πιο αγχωμένες χώρες του κόσμου, με το 55% του πληθυσμού να απαντά ότι γνώρισαν πολύ άγχος την ημέρα πριν από την έρευνα, ενώ στη συνέχεια βρίσκουμε την Αλβανία, το Ιράν και τη Σρι Λάνκα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης