Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Γαλλία, Ην. Βασίλειο και ΗΠΑ κατάφεραν να «επιβιώσουν» στην βαθμίδα «ΑΑΑ»

DBRS: Γαλλία, Ην. Βασίλειο και ΗΠΑ κατάφεραν να «επιβιώσουν» στην βαθμίδα «ΑΑΑ»
Έκθεση της DBRS για τη Γαλλία, το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ
Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ κατάφεραν να παραμείνουν (στην περίοδο μετά την κρίση του 2008) στην ανώτατη βαθμίδα «ΑΑΑ» (μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν πιο αδύναμα οικονομικά μεγέθη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ίδιας αξιολόγησης, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS Ratings.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα θεμελιώδη πλεονεκτήματα τους, η DBRS εξακολουθεί να τις αξιολογεί με ΑΑΑ.
Σύμφωνα με την άποψη του καναδικού οίκου, οι αξιολογήσεις AAA των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας υποστηρίζονται από υψηλό βαθμό οικονομικής, θεσμικής και οικονομικής ανθεκτικότητας.
Αυτή η ανθεκτικότητα αποδεικνύεται από το μεγάλο τους μέγεθος, το υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, τη χαμηλή οικονομική μεταβλητότητα, τα εκπαιδευτικά συστήματα παγκόσμιας κλάσης και τις ανοικτές αγορές στις ροές αγαθών, κεφαλαίου και εργασίας.
Οι τρεις χώρες επωφελούνται από τις εξαιρετικά μεγάλες ιδιωτικές χρηματοπιστωτικές αγορές και τα ρευστά νομίσματα που παρέχουν τόσο ισχυρή νομική προστασία, όσο και ευκαιρίες χρηματοοικονομικής διαφοροποίησης για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.
«Στο άμεσο μέλλον, είναι απίθανο οποιαδήποτε άλλη χώρα ή περιοχή να ανταγωνιστεί πραγματικά τις μεγάλες αγορές των τριών χωρών», σχολιάζει ο οίκος, κρούοντας όμως τον κώδωνα του κινδύνου για το υψηλό χρέος.
Οι πίνακες της έκθεσης:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης