Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πίεση στα περιθώρια κέρδους των αμερικανικών τραπεζών, λόγω Fed

Fitch: Πίεση στα περιθώρια κέρδους των αμερικανικών τραπεζών, λόγω Fed
Η στάση της Fed ασκεί πίεση στα περιθώρια κέρδους των αμερικανικών τραπεζών, σχολιάζει η Fitch Ratings
Τα οικονομικά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αποδεικνύουν ότι η αλλαγή στάσης της Federal reserve στη νομισματική πολιτική (σε στάση αναμονής που διέκοψε τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων) ασκεί πίεση στα περιθώρια κέρδους, σχολιάζει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
«Οι επιδόσεις αντικατοπτρίζουν τις προκλήσεις των επίμονα χαμηλών επιτοκίων, καθώς η επιβράδυνση της αύξησης των καθαρών εσόδων και η πίεση των περιθωρίων δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν την αύξηση των αποθεματικών και τη συνεχιζόμενη αύξηση των δαπανών για την τεχνολογία.
Ενώ η παρατεταμένη παύση των αυξήσεων επιτοκίων μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι αποδόσεις των δανείων και των χρεογράφων θα παραμείνουν σταθερές για το υπόλοιπο του έτους και το 2020, πιέζοντας τα καθαρά έσοδα.
Το μείγμα των καταθέσεων συνεχίζει να μετατοπίζεται και τα περιθώρια πιέζονται περαιτέρω, ενώ οι τράπεζες αυξάνουν τις τοκοφόρες καταθέσεις, καθώς οι πελάτες επιδιώκουν υψηλότερες αποδόσεις και οι μη τοκοφόρες καταθέσεις μειώνονται.
Οι τοκοφόρες καταθέσεις αντιπροσωπεύουν σήμερα το 73,9% των καταθέσεων», αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, ο οποίος έχει ορίσει σταθερό outlook (προοπτικές) για τον κλάδο στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης