Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Αδύνατο να εξαλειφθεί το ιρανικό πετρέλαιο από την αγορά - Προσπαθούμε να αποφύγουμε μία κρίση εφοδιασμού

Barkindo (ΟΠΕΚ): Αδύνατο να εξαλειφθεί το ιρανικό πετρέλαιο από την αγορά - Προσπαθούμε να αποφύγουμε μία κρίση εφοδιασμού
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ τόνισε ότι ο Οργανισμός έχει επιλύσει όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες δεκαετίες μέσω της ενότητας
Ως «αδύνατη» χαρακτήρισε την πλήρη εξάλειψη του ιρανικού πετρελαίου από την παγκόσμια αγορά ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τεχεράνη.
Ειδικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το εάν είναι τεχνικά δυνατό να εφαρμοστούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ο κ. Barkindo κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει λόγος να το επαναλαμβάνουμε, είναι αδύνατον να εξαλειφεί το ιρανικό πετρέλαιο από την αγορά».
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του ΟΠΕΚ «δε θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον», προσθέτοντας παράλληλα ότι «έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα στον ΟΠΕΚ κατά τα τελευταία 60 χρόνια, αλλά τα έχουμε επιλύσει με ενότητα».
Αναφορικά με τις δηλώσεις από την πλευρά της Τεχεράνης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να «πολιτικοποιήσουν» το πετρέλαιο, ο κ. Bankindo υπογράμμισε ότι «ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να αποπολιτικοποιήσει το πετρέλαιο», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έχω πει στους συναδέλφους μου στον ΟΠΕΚ ότι πρέπει να αφήνουμε τα διαβατήριά μας σπίτι όταν ερχόμαστε σε αυτόν τον οργανισμό».
Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ αναφέρθηκε και στη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή, τονίζοντας ότι οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή θα εξετάσουν όλες τις πιθανές επιλογές και τα σενάρια κατά την επόμενη συνάντηση τον Ιούνιο.
«Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ εργάζονται σκληρά ώστε να προσπαθήσουν να αποφήγουν μία παγκόσμια κρίση στον ενεργειακό εφοδιασμό», υπογράμμισε ο κ. Barkindo, για να προσθέσει εν συνεχεία πως «αυτό που συμβαίνει στο Ιράν, τη Βενεζουέλα και τη Λιβύη έχει αντίκτυπο στο όλη την αγορά και τον τομέα της ενέργειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης