Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Με την 3η καλύτερη επίδοση διεθνώς στο α΄ 4μηνο του 2019 το ελληνικό χρηματιστήριο

tags :
Deutsche Bank: Με την 3η καλύτερη επίδοση διεθνώς στο α΄ 4μηνο του 2019 το ελληνικό χρηματιστήριο
Η άνοδος του Γενικού Δείκτη, σε όρους δολαρίου, έφθασε το 26,1% για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2019
Ιδιαίτερα θετικό αποδεικνύεται το 2019 για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, παρά τα όποια προβλήματα έχουν καταγραφεί, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Deutsche Bank.
Βάσει αυτών το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι η τριτη αγορά με τις υψηλότερες αποδόσεις στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, καθώς η άνοδος του Γενικού
Δείκτη, διαμορφώθηκε στο 26,1%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΧΑ είναι η ισχυρότερη αγορά μετοχών στην κατάταξη που αποτιμά τις αποδόσεις για το εν λόγω διάστημα σε ευρώ, με δεδομένο ότι υψηλότερες αποδόσεις είχαν μόνο το αμερικανικό αργό πετρέλαιο (WTI), του οποίου η άνοδος έφθασε στο 40,7% και το Brent με άνοδο 35%.
Σε όρους δολαρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, με άνοδο που ξεπερνά το 20%, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν το αμερικανικό αργό (άνοδος 40,7%), το Brent (άνοδος 35%) και ο κινεζικός δείκτης Shanghai Composite, του οποίου η άνοδος φθάνει στο 25%.
Αξίζει να σημειωθεί –προκειμένου να γίνουν και οι αντίστοιχες συγκρίσεις- ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, πάντα στο τετράμηνο, είχε κέρδη 22,4%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 18,2% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατά 17,7%.
Σε επίπεδο κλάδων την καλύτερη πορεία ακολούθησαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με άνοδο 15%.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/DB%20YTD%202019.jpg?itok=Ycx_UpmF
Εντυπωσιακός Απρίλιος 2019 για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Επιπρόσθετα ο Απρίλιος 2019 αποδεικνύεται ιδιαίτερα θετικός για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αλλά και εν γένει για τις μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η δεύτερη σε απόδοση αγορά για τον συγκεκριμένο μήνα, με την άνοδο να φθάνει στο 7% τόσο σε όρους ευρώ όσο και δολαρίου.
Καλύτερη πορεία ακολούθησε ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης DJStoxx 600 Banks με την ενίσχυσή του να διαμορφώνεται στο 8,4%.
Σαφώς ο Απρίλιος 2019 ήταν, γενικότερα, θετικός για τις μετοχές, με τον αμερικανικό δείκτη-βαρόμετρο S&P 500 να έχει ενισχυθεί 4%, ενώ τα κέρδη του Nasdaq έφθασαν στο 4,8%.
Τα κέρδη για τον ιαπωνικό Nikkei ήταν 5% και για τον Hang Seng του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ έφθασαν στο 2,3%.
Αντίθετα ο κινεζικός Shanghai Composite υποχώρησε έστω και κατά το οριακό -0,4%.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/DB%20april%202019.jpg?itok=H7_aBWMI
Εκ νέου το πετρέλαιο συνέχισε την ανοδική του πορεία, με το Brent να έχει ενισχυθεί 6,3% και το αμερικανικό αργό 6,4%, ενώ στον αντίποδα πτωτικά κινήθηκαν άλλα εμπορεύματα, με τον χρυσό να υποχωρεί -0,7%, τον άργυρο στο -1,1% και τον χαλκό στο -1,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης