Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κύπρος: Καρατόμηση του αρχηγού της αστυνομίας από τον Αναστασιάδη για την υπόθεση του serial killer

Κύπρος: Καρατόμηση του αρχηγού της αστυνομίας από τον Αναστασιάδη για την υπόθεση του serial killer
Αναμένεται εντός της ημέρας και η επίσημη ανακοίνωση από το Προεδρικό
Την απόφαση να παύσει τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, από τα καθήκοντά του, πήρε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει ο Φιλελεύθερος. 
Αναμένεται εντός της ημέρας και η επίσημη ανακοίνωση από το Προεδρικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά την παραίτηση χθες του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, αποφάσισε όπως παύσει τον Αρχηγό Αστυνομίας, εν μέσω της πολύκροτης υπόθεσης με τις δολοφονίες γυναικών από τον 35χρονο Νίκο Μεταξά, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και πολιτών για τη μη ανάληψη ευθυνών.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δεν υπέβαλε την παραίτησή του.
Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε την απόφαση να τον παύσει από τα καθήκοντά του.
 
Αρχηγός Αστυνομίας: Ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του
 
Πέραν των πενήντα λεπτών διήρκησε η συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αναχωρώντας από το Προεδρικό, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αρχηγός Αστυνομίας δήλωσε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πολύκροτη υπόθεση των δολοφονιών από τον 35χρονο Νίκο Μεταξά, το ανακριτικό έργο, αλλά και για τις διοικητικές έρευνες που γίνονται εντός της Αστυνομίας.
Ερωτηθείς εάν έχει υποβάλει την παραίτησή του, αρκέστηκε να απαντήσει πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης