Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει το νέο κόμμα υπέρ του Brexit – Πρώτο με 30%, στο 21% οι Εργατικοί, στο 13% η May

Σαρώνει το νέο κόμμα υπέρ του Brexit –  Πρώτο με 30%, στο 21% οι Εργατικοί, στο 13% η May
Ο Nigel Farage έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος, καθώς οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις καταδεικνύουν, πως το κόμμα υπέρ του Brexit θα έχει μέλλον
Το νεοσύστατο κόμμα υπέρ του Brexit του Nigel Farage βρίσκεται στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές (26/5) αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Εργατικούς και μάλιστα με διαφορά εννέα ποσοστιαίων μονάδων.
Ο Nigel Farage έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος, καθώς οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις καταδεικνύουν, πως το κόμμα υπέρ του Brexit θα έχει μέλλον.
Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε μόλις τον Απρίλιο 2019 την εκστρατεία του, το Brexit Party έφτασε σχεδόν άμεσα στην πρώτη θέση ενώ και τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν ενίσχυση της δυναμικής του.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, το κόμμα του Farage συγκεντρώνει το 30% στην πρόθεση ψήφου, ενισχυμένο κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Ακολουθούν οι Εργατικοί με 21% και οι Συντηρητικοί με μόλις 13%.

Τόσο οι Συντηρητικοί όσο και ο Εργατικοί επλήγησαν από τις εξελίξεις γύρω από το Brexit αλλά οι δεύτεροι τουλάχιστον μέχρι στιγμής επιτυγχάνουν καλύτερα δημοσκοπικά αποτελέσματα. 
Η υποστήριξη συνολικά για το Brexit κατά τα φαινόμενα είναι συντριπτική και αγγίζει το 68%.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός των Εργατικών, Jeremy Corbyn τάσσεται υπέρ της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα «MishTalk», είναι χειρότερη και από την  παραμονή στην ΕΕ.
Εκτός αν η ΕΕ προβεί σε ειδική συμφωνία, μια τελωνειακή ένωση θα περιορίσει την ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να συνάπτει εμπορικές συνθήκες, θα συνδέσει τη χώρα με πολλές πολιτικές της Ένωσης ενώ θα αναγκάσει το Λονδίνο να καταβάλλει αμοιβές για την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης