Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανησυχούν για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας οι αναλυτές και περιμένουν υποχώρηση

tags :
ΧΑ: Ανησυχούν για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας οι αναλυτές και περιμένουν υποχώρηση
Η συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων των εισηγμένων είναι ενθαρρυντική με την πλειονότητα των εταιρειών να καταγράφει κέρδη
Οι εξελίξεις από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, αναμένεται να επηρεάσει την πορεία των διεθνών αγορών και κατ΄επέκταση και της εγχώριας αγοράς.
Οι αναλυτές περιμένουν για σήμερα μία νευρική συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.
Η Beta ΑΧΕΠΕΥ στην ανάλυσή της για τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2018 των εισηγμένων σημειώνει με νόημα πως «έλυσαν το γρίφο, βγαίνουν από τη μιζέρια».
Συνολικά 112 εταιρείες ήταν κερδοφόρες και 68 ζημιογόνες.
Τα συνολικά κέρδη υποχώρησαν 6,7% και διαμορφώθηκαν στα 2,83 δισ. ευρώ.
Όμως η Beta σημειώνει πως όσοι μείνουν στην ανάγνωση της επικεφαλίδας των αποτελεσμάτων του 2018 θα χάσουν την μεγάλη εικόνα η οποία κάθε άλλο παρά απαισιόδοξη ήταν για την μεγάλη πλειοψηφία των εισηγμένων εταιριών.
Και τούτο διότι μπορεί πέρυσι οι τράπεζες να μην ήταν ο αδύναμος κρίκος αφού μετά από πολλές χρήσεις είχαν αυξητική συνεισφορά στα κέρδη μετά από φόρους, η ΔΕΗ και ο κατασκευαστικός κλάδος ωστόσο αρκούσε για να γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο η μεταβολή της λειτουργικής και καθαρής κερδοφορίας της χρονιάς.
Όσοι παρακολουθούν στενά την ελληνική αγορά δεν θα εκπλαγούν καθώς το φαινόμενο των μεγάλων διακυμάνσεων που οφείλονται σε έκτακτους παράγοντες είναι πλέον συνηθισμένο σε κάθε δημοσίευση ετήσιων μεγεθών και χρήζει δεύτερης και τρίτης ανάγνωσης η ετυμηγορία για την ποιότητα της χρήσης.
 
Eurobank
Πιστεύουμε ότι η αγορά σήμερα θα είναι ασταθής καθώς απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό ενώ και η διεθνής ψυχολογία φαίνεται νευρική.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να κινείται σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω και της αργίας.
 
Beta
Η επιβαρυμένη τάση στις διεθνείς αγορές αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο θα επηρεάσει την κατεύθυνση της εγχώριας αγοράς.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης