Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Ένας εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας θα ήταν «κακός για όλο τον κόσμο»

Buffett: Ένας εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας θα ήταν «κακός για όλο τον κόσμο»
Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας θα ήταν «κακός για όλο τον κόσμο», προειδοποίησε ο Warren Buffett
Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας θα ήταν «κακός για όλο τον κόσμο», προειδοποίησε σήμερα (6/5/2019) ο Warren Buffett, μιλώντας στο «CNBC».
Χθες (5/5) ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων θα αυξηθούν από το 10% στο 25% αυτή την εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους Κινέζους αξιωματούχους, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις εμπορικές συνομιλίες των δύο πλευρών.
Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε ανυποχώρητος, παρά τη «βουτιά» που καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, προχωρώντας σε νέες απειλές κατά του Πεκίνου.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν, εδώ και πολλά χρόνια, 600 με 800 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο εμπόριο. Με την Κίνα χάνουμε 500 δισεκατομμύρια δολάρια.
Συγγνώμη, δεν πρόκειται να το κάνουμε άλλο!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Ο Buffett έκανε λόγο για μια «λογική» αντίδραση των αγορών.
Σημειώνεται ότι η Berkshire Hathaway του Buffett ελέγχει ή επενδύει σε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Apple, στην οποία διαθέτει μερίδιο άνω των 50 δισ. δολ.
«Αν υπάρξει πραγματικά ένας εμπορικός πόλεμος, αυτό θα ήταν κακό για ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Buffett.
«Θα ήταν κακό για καθετί που ελέγχει η Berkshire», πρόσθεσε ο Buffett, αν και τόνισε πως η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι χαμηλή.
Ο Buffett δήλωσε ότι μια σκληρή ρητορική πριν τις διαπραγματεύσεις είναι κατανοητή, αλλά τόνισε ότι είναι αναποτελεσματικό να «σφίγγεις πρώτα τη γροθιά σου και μετά να κουνάς το δάχτυλό σου».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης