Τελευταία Νέα
Speculator

Αυτές είναι οι φθηνότερες μετοχές του ΧΑ βάσει αποτελεσμάτων χρήσης 2018

tags :
Αυτές είναι οι φθηνότερες μετοχές του ΧΑ βάσει αποτελεσμάτων χρήσης 2018
Περισσότερες από 30 εισηγμένες διαπραγματεύονται με ελκυστικό πολλαπλασιαστή κερδών – Ποιες ξεχωρίζουν
Μπορεί η συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων χρήσης όπως την αποτύπωσε ο κ.Μάνος Χατζηδάκης και το τμήμα αναλύσεων και μελετών της Beta ΑΧΕΠΕΥ να δείχνει μείωση κερδοφορίας το 2018 έναντι του 2017, αλλά όπως σημειώνει και ο αναλυτής η προσεκτικότερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων στέλνει αισιόδοξα μηνύματα.
Κάποια από αυτά τα μηνύματα έχουν να κάνουν με τα πολύ καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν περισσότερες από 30 εισηγμένες και βέβαια διαπραγματεύονται με ελκυστικό πολλαπλασιαστή κερδών και σημαντικά χαμηλότερο από αυτό της αγοράς, το p/e της οποίας είναι στις 19 φορές.
Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν για μία ακόμη φορά τα αποτελέσματα της Aegean Airlines που δίνουν p/e στη μετοχή μόλις 9 φορές, του ΑΔΜΗΕ αν και περιέχουν έκτακτα κέρδη, αλλά το p/e είναι και εδώ 9 και των Μυτιληναίος και Motor Oil που έχουν p/e 10 φορές.
Η Μυτιληναίος μαλιστα δημοσίευσε και εντυπωσιακό πρώτο τρίμηνο για τη χρήση 2019 το οποίο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της διοίκησης, οι οποίες κάνουν λόγο για μία εξαιρετική χρήση.
Η Viohalco παίζει με p/e 11 φορές, τα Ελληνικά Πετρέλαια με 12 και η Lamda Development με 13 φορές.
Καλούς πολλαπλασιαστές κερδών έχουν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με 13 και 11 αντίστοιχα.
Το χαμηλότερο p/e έχει η Medicon η οποία φαίνεται να ξεπερνά τις επιπτώσεις του PSI και να βελτιώνει ξανά τη θέση της.
Με βάση τα κέρδη ύψους 1,84 εκατ. ευρώ από 1,71 εκατ. ευρώ το 2017 παίζει με p/e 4 φορές.
Ακολουθεί η Περσεύς με p/e 6 φορές, η οποία παραδοσιακά διαπραγματεύεται με ελκυστικούς δείκτες.
Intercontinental, Autohellas και Centric παίζουν με p/e 8 φορές, ενώ σημειώνεται πως τα κέρδη της Centric έχουν να κάνουν με έσοδα βάσει συμφωνίας από τη διακοπείσα δραστηριότητα.
Η Καρέλιας για μία ακόμη φορά δημοσίευσε ισολογισμό για σεμινάριο και έχει p/e 9 φορές και με το ίδιο p/e παίζουν Ικτίνος, BriQ Properties και Lavipharm.
Με 10 p/e παίζει η Ευρωπαϊκή Πίστη παρά τη μείωση της κερδοφορίας και με το ίδιο και η Revoil, η οποία ανακάμπτει μετά τον τερματισμό της δραστηριότητας στην ποντοπόρο ναυτιλία.
Η Πανγαία, η Άνεμος, η Πλαστικά Κρήτης, η Εβροφάρμα, η AS Company, η Πλαστικά Θράκης και η Info Quest έχουν P/E 11 φορές με τους ισολογισμούς των Πλαστικά Κρήτης, Κτήμα Λαζαρίδη, Info Quest να ξεχωρίζουν έναντι πολλών εισηγμένων.
Καλό p/e (12x) έχει η Έλτον και η Flexopack ενώ στο 13 είναι της Mermeren, η οποία έχει συνολικά εξαιρετικό ισολογισμό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης