Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ο Trump έχει το «πάνω χέρι» με την Κίνα – Η απόδειξη σε 4 διαγράμματα

Deutsche Bank: Ο Trump έχει το «πάνω χέρι» με την Κίνα – Η απόδειξη σε 4 διαγράμματα
Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει κυριολεκτικά και μεταφορικά το «πάνω χέρι» στην κόντρα με την Κίνα
Αρκετά διαφορετική άποψη από τους περισσότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους αναφορικά με τις συνέπειες για την κλιμάκωση της κόντρας ΗΠΑ και Κίνας για εμπορικά ζητήματα, καταθέτει σε έκθεσή της η Deutsche Bank.
Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει κυριολεκτικά και μεταφορικά το «πάνω χέρι» στην κόντρα με την Κίνα, καθώς η κινεζική οικονομία έχει μεγαλύτερη ανάγκη την αμερικανική και όχι το αντίστροφο.
Η Deutsche Bank, παραθέτει τέσσερα διαγράμματα τα οποία αποδεικνύουν την παραπάνω άποψη.
Η Deutsche Bank αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στο άκουσμα της είδησης για πιθανή αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα από 10% σε 25%, τα futures του S&P 500 υποχώρησαν κατά 1%, ενώ αντίθετα οι κινεζικές μετοχές βυθίστηκαν σχεδόν 6%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από το σημερινό (6/5/2019) κλείσιμο της Wall Street και οι τρεις βασικοί της δείκτες υποχωρούν οριακά μεταξύ -0,2% και -0,4%.
Αλλά δεν είναι μόνο η χρηματιστηριακή αγορά που δείχνει γιατί η Κίνα είναι πιεσμένη ελαφρώς στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της με τον Trump ή γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε ξαφνικά να επιτεθεί.
Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια γραφήματα που δείχνουν ακριβώς γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν το προβάδισμα στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ξεκινώντας από τη σχετική σημασία των αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικονομιών για την Κίνα.
Όπως δείχνει το πρώτο διάγραμμα παρακάτω, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι "πολύ πιο σημαντικές για την Κίνα από την Κίνα για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη".
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/US%20China%20relative%20importance.jpg?itok=iXqy1JCi
Την ίδια ώρα η Κίνα βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο μόχλευσης, σε πλήρη αντίθεση με τις ΗΠΑ.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/China%20willingness%20and%20ability.jpg?itok=rL6mXCii
Επιπρόσθετα για πρώτη φορά στην ιστορία του, το κινεζικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε έλλειμμα τον Ιανουάριο του 2019.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/China%20current%20account%20deficit.jpg?itok=E8NcTR6h
Τέλος, και υπό την προϋπόθεση ότι οι εμπορικές συνομιλίες θα καταρρεύσουν και ότι ο Trump θα ακολουθήσει την απειλή του για επιπλέον φόρους, οι ΗΠΑ θα μετατραπούν στη χώρα που ασκεί τον μεγαλύτερο προστατευτισμό παγκοσμίως.
Κάτι τέτοιο, όμως, θα στοίχειωνε την κινεζική οικονομία και ως εκ τούτου ο Trump δεν είναι.. τρελός που αποφάσισε να ασκήσει πιέσεις, έστω και εάν, μέχρι στιγμής, αυτές περιορίζονται στο… Twitter.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/US%20tariff%20levels.jpg?itok=0aUb3gwr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης