Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με την κατάθεση του δικηγόρου Α. Λυκουρέζου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

tags :
Με την κατάθεση του δικηγόρου Α. Λυκουρέζου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Με την κατάθεση του δικηγόρου Α. Λυκουρέζου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Με την κατάθεση του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου συνεχίζεται η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο τον Οκτώβριο του 2017.
Ο κ. Λυκουρέζος κατέθεσε στο δικαστήριο για συναντήσεις που είχε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το διάστημα πριν την δολοφονία, για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.
Ο μάρτυρας, που εκπροσωπούσε τον κ. Αντωνόπουλο, κατέθεσε ότι αντικείμενο των συζητήσεών του με τον εκλιπόντα δικηγόρο, που εκπροσωπούσε τον Άρη Φλώρο καταδικασμένο πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, ήταν αν θα παρασταθεί στην δευτεροβάθμια δίκη ως πολιτικός ενάγων ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως κατέθεσε ο κ. Λυκουρέζος, ζήτησε μέσω του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τον επιχειρηματία, δικηγορική αμοιβή 200 χιλιάδων ευρώ «στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου».
Όπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Λυκουρέζος, γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017  ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης, προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή».
Είπε παράλληλα πως είχε ενημερώσει τον κ. Αντωνόπουλο πως θα ζητήσει αμοιβή και εκείνος του είχε δώσει έγκριση να το χειριστεί «εν λευκώ».
Κατά τον μάρτυρα, ο μέχρι πριν λίγο καιρό εντολέας του, Γιώργος Αντωνόπουλος, προβληματιζόταν αν θα πρέπει ή όχι να παρασταθεί στην δίκη καθώς «Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».
Ο μάρτυρας τόνισε πως πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ, δεν είχε συζητηθεί με τον εκλιπόντα κανένα άλλο ποσό, από αυτά που αναφέρονται σε κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ ήταν κατηγορηματικός πως δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για αλλαγή καταθέσεων των δραστών της επίθεσης, οι οποίοι υποστήριξαν πως έλαβαν εντολή από τον Άρη Φλώρο.
Η κατάθεση συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης