Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιορισμένο το ενδιαφέρον, ξεχωρίζει και πάλι η ΔΕΗ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιορισμένο το ενδιαφέρον, ξεχωρίζει και πάλι η ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ: Θετικά χαρακτηρίζουν τα μέτρα οι αναλυτές, αυτά που ανακοίνωσε δηλαδή ο Πρωθυπουργός. Η μείωση του ΦΠΑ είναι θετική εξέλιξη γιατί βελτιώνει την οικονομική θέση όλων των πολιτών.

Δίνει ξανά αυτό που αποκαλούν 13η σύνταξη, ενώ υπάρχουν και άλλα σε βάθος χρόνου που ενδιάμεσα όμως θα έχουν μεσολαβήσει εκλογές. Τώρα ο ΦΠΑ είπαμε είναι θετικός αλλά φάγαμε 4 και πλέον χρόνια για να πάμε κοντά σε αυτό που είχαμε το 2014.

Με πιέσεις άνοιξε το χρηματιστήριο κοντά στο 0,60% και με τζίρο 4 εκατ. ευρώ αλλά τα 3,2 εκατ. ευρώ αφορούν πακέτο που έγινε στη Eurobank. Πιο πολύ με στάση αναμονής μοιάζει η πορεία της αγοράς μέχρι στιγμής. Το ενδιαφέρον πάντως είναι χαμηλό.

JUMBO: Άνοιξε με απώλειες 1,11% και στα 16,02 ευρώ αλλά διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Ο τζίρος του 10μήνου όπως σχολιάζουν οι αναλυτές ήταν μέσα στις εκτιμήσεις της διοίκησης.

ΟΤΕ: Αύριο το πρωί δημοσιεύει αποτελέσματα και δεν αναμένουμε κάτι το ιδιαίτερο. Η μετοχή έχει κάνει ένα γύρισμα στις τελευταίες συνεδριάσεις και παίζει κοντά στα 11,60 ευρώ.

ΔΕΗ: Συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά. Νέα ανοδική κίνηση κατά 3 % και η τιμή στα 1,44 ευρώ. Η αποτίμηση στα 335 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Αρνητική θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης η εισήγηση της εφορίας αρχαιοτήτων, η οποία θα σταλεί τις επόμενες μέρες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αναφορικά με την αξιοποίηση της έκτασης που διαθέτει η εισηγμένη στην Πάρο.

Όλα θα κριθούν στις ακροάσεις που θα κάνουν οι εμπλεκόμενες πλευρές στο ΚΑΣ. Η μετοχή έκανε χθες μεγάλο όγκο και προφανώς αποδίδεται σε αυτήν την εξέλιξη. Βέβαια κατά την ταπεινή μας άποψη στην τρέχουσα αποτίμηση των 14,5 εκατ. ευρώ δεν έχουν αποτιμηθεί πολλά.

Φυσικά και το μεγάλο project είναι αυτό αλλά υπάρχουν λύσεις για τη διοίκηση και από ό,τι έχουμε καταλάβει δεν βιάζεται και ιδιαίτερα.

CRETA FARMS (απάντηση): Τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος. Κρίμα πραγματικά, να υπάρχει τέτοιο προϊόν και να μην μπορούν να τρέξουν την εταιρεία. Θα υπάρξουν εξελίξεις που δε θα είναι θετικές για τους μετόχους προφανώς αφού τα δάνεια είναι πολλά.

Δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία εταιρεία στην οποία δεν τα βρίσκουν οι βασικοί μέτοχοι. Γι΄ αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένα σε τέτοιες περιπτώσεις ένα προσύμφωνο για το τι θα γίνει αν υπάρξει διαφωνία. Να έχει συνταχθεί σε εποχές ειρήνης και όχι σε εποχές πολέμου. Για το καλό της εταιρείας, της κάθε εταιρείας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (απάντηση): Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση που να λέει ότι δεν πρόκειται να γίνει πώληση. Περιμένουμε απλά να συντομεύουν και να μην έρθουν οι εξελίξεις στα μέσα του καλοκαιριού.

Έχουμε κάνει την υπόθεση εργασίας και πιστεύουμε πως το τίμημα θα είναι ικανό να σπρώξει τη μετοχή πάνω από τα 3 ευρώ. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να πουληθεί στην αξία του γιατί ο αγοραστής θα βάλει πολλά λεφτά από την τσέπη του για να το φέρει στην κατάσταση που πρέπει.

Όλοι οι τομείς που δραστηριοποιείται το συγκρότημα κατά την άποψή μας έχουν περιθώρια βελτίωσης αρκεί να το τρέξουν οι σωστοί άνθρωποι που να έχουν και την οικονομική επιφάνεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης