Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Δίνουμε διορία 60 ημερών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνάψει μία νέα πυρηνική συμφωνία

Rouhani (Ιράν): Δίνουμε διορία 60 ημερών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνάψει μία νέα πυρηνική συμφωνία
Η πλευρά της Τεχεράνης ζήτησε «συγκεκριμένα μέτρα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις
Σαφές μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε σήμερα (8/5) ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη θα ξεκινήσει τον υψηλότερο εμπλουτισμό ουρανίου εάν η ΕΕ δε συνάψει μία νέα πυρηνική συμφωνία μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.
Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι το Ιράν «έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να αντιδράσει στην αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης», διευκρινίζοντας ότι η ΕΕ «δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα πέραν από το να κάνει υποσχέσεις, ιδίως όσον αφορά την οικονομική συνεργασία».
Παράλληλα, ο κ. Rouhani τόνισε ότι το Ιράν δεν αποχωρεί πλήρως από την πυρηνική συμφωνία του 2015, επιμένοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, καθώς η Τεχεράνη «δεν πρόκειται να ενδώσει στον εκφοβισμό».
Νωρίτερα, ο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη θα περιορίσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, με την πλευρά της Τεχεράνης να τονίζει πως «αυτό που θέλει συγκεκριμένα το Ιράν ειναι η επιστροφή των συνθηκών που υπήρχαν στον τραπεζικό τομέα και στο εμπόριο πετρελαίου πριν από την αποχώρηση των ΗΠΑ στις 8 Μαΐου του 2017».
Η πλευρά της Τεχεράνης έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει «συγκεκριμένα μέτρα» απέναντι στις κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος του πετρελαϊκού και του τραπεζικού τομέα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης