Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι short - Νέα αύξηση θέσεων από το Oceanwood στην Εθνική

tags :
Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι short - Νέα αύξηση θέσεων από το Oceanwood στην Εθνική
Πλέον οι συνολικές short θέσεις ξεπερνούν το στόχο των 130 εκατ. μετοχών
Μπορεί το χρηματιστήριο να έχει διορθώσει στις 730 μονάδες, αλλά το Oceanwood προχώρησε σε νέα αύξηση των short θέσεων του στις μετοχές της Εθνικής, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα, στην Εθνική το ποσοστό του ανήλθε στο 1,80%, από 1,73% προηγουμένως, ενώ αμετάβλητα είναι τα ποσοστά του 0,92% στην Alpha Bank και του 1,70% στη Eurobank.
Πλέον οι συνολικές short θέσεις ξεπερνούν το στόχο 130 εκατ. μετοχών, ενώ σταδιακά το "παιχνίδι" των short γίνεται πιο σκληρό.
Ήδη το bankingnews έχει έως τώρα παρουσιάσει έγκαιρα τα σχέδια των short funds όπως Oceanwood και Lansdowne στις ελληνικές τράπεζες.
Υπάρχουν ενδείξεις που θέλουν τα short funds να οδηγήσουν την χρηματιστηριακή αγορά στις 650 μονάδες από τις 730 μονάδες της τρέχουσας περιόδου.
Αλλά, το σχέδιο δεν είναι δύσκολα υλοποιήσιμο καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις εισροές νέων κεφαλαίων από τους long επενδυτές.
Σημειώνεται ότι το bankingnews έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι στην περίοδο του ράλι στις τράπεζες δεν σημειώθηκε short covering δηλαδή κλείσιμο ανοικτών θέσεων και η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε εκ των πραγμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης