Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Αναπτερώνεται το ηθικό των αγοραστών από τη μη διάσπαση των 722 μονάδων

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Αναπτερώνεται το ηθικό των αγοραστών από τη μη διάσπαση των 722 μονάδων
Άλλη μια ευκαιρία αντιπαράθεσης με τις 760 μονάδες αποκτά η αγορά από την αντίδραση του γενικού δείκτη
Στο Γενικό Δείκτη παρά τη «καδμεία νίκη» των αγοραστών να εισέλθουν μέσα στη ζώνη αντίστασης των 770 με 780 μονάδων οι απώλειές τους ήταν τελικά τόσο βαριές που δε μπόρεσαν παρά την πλάγια σταθεροποιητική κίνηση να επιτύχουν διαγραμματική προέλαση άνω των 780 μονάδων, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Το αποτέλεσμα αυτής της έντονης αδυναμίας διαπερατότητας φάνηκε πολύ σύντομα με τη καθοδική επανένταξη του Γενικού Δείκτη μέσα στο κανάλι του Μαρτίου έχοντας πλέον ως κάτω όριο στήριξης τις 722 μονάδες.

Σημείο, όπου οι πωλητές φλέρταραν εντόνως κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, σημειώνει ο αναλυτής.
Πιθανή καθοδική διάσπαση του εν λόγω επιπέδου θα δώσει πτωτικά το μήκος του τρωθέντος καναλιού δίνοντας έτσι διαγραμματικά ως στόχο την περιοχή, που εκτείνεται μεταξύ των 700 με 690 μονάδων.
Η εμφανής όμως άρνηση ενός πτωτικού περάσματος από τις 722 μονάδες θα αναπτερώσει το ηθικό των αγοραστών δίνοντας άλλη μια ευκαιρία αντιπαράθεσης με τις 760 μονάδες, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 αποχαιρέτησε το ανοδικό κανάλι μεσοπρόθεσμης τάσης ανοίγοντας πλέον μετά και τη καθοδική ρήξη των 1930 μονάδων οπτική επαφή με τη στήριξη των 1855 μονάδων.
Άμεσο ζητούμενο για τους αγοραστές είναι ο χαρακτηρισμός ως κίβδηλης της αποτυπωμένης διάσπασης με την γρήγορη δίχως δεύτερη σκέψη επανείσοδο του FTSE 25 μέσα στο επίπεδο των 1953 με 1970 μονάδων.

Τέλος όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη η επικίνδυνη πλευρική κίνηση κρούσης με τη κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση έδωσε τη καθοδική λύση, που αναμέναμε στις 645 μονάδες, προκαλώντας στη συνέχεια βίαιη βύθιση προς το μαξιλάρι στήριξης των 565 με 550 μονάδων.

Ως θετική ανατροπή της βραχυχρόνιας τάσης θα χαρακτηρίζαμε μια ανοδική κίνηση «γεμίσματος» του χάσματος της περασμένης Δευτέρας μεταξύ των 634 με 626 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης