Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πλήγμα στις αναδυόμενες αγορές από τον εμπορικό πόλεμο - Οι εκτιμήσεις 5 επενδυτικών οίκων

Πλήγμα στις αναδυόμενες αγορές από τον εμπορικό πόλεμο - Οι εκτιμήσεις 5 επενδυτικών οίκων
Οι επενδυτές ομολόγων εκτιμούν ότι οι αναδυόμενες αγορές θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Στο συμπέρασμα ότι τα assets των αναδυόμενων αγορών θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα σε περίπτωση που ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας συνεχιστεί, καταλήγουν οι επενδυτές των ομολόγων.
Συγκεκριμένα, η Vanguard Asset Management αναμένεται ότι τα ομόλογα υψηλότερου ρίσκου -όπως αυτά της Ουκρανίας, της Αργεντινής και της Ινδονησίας- θα πληγούν περισσότερο από την αναταραχή.
Παράλληλα, η Deutsche Bank δηλώσει ότι είναι short στη Νότια Αφρική ως αμυντική στρατηγική, ενώ η Nomura Asset Management αποφεύγει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.
«Δεν θα κάνω τίποτα» επισημαίνει ο Richard Hodges από τη Nomura ο οποίος δεν αναμένει εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας μέχρι το τέλος του έτους.
«Ο Trump θα παίζει τον λύκο πολύ συχνά και οι αγορές δεν θα πιστεύουν τίποτα από αυτά που λέει» συμπλήρωσε.
Λόγω των εμπορικών εντάσεων, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων -που θεωρούνταν από τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια- υποχώρησαν πάλι κάτω από το 0% αυτή την εβδομάδα, ενώ τα αντίστοιχα αμερικανικά είναι κοντά στο χαμηλότερο επίπεδα σε περισσότερο από ένα μήνα.
Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως έχουν υποχωρήσει και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών έχουν αποδυναμωθεί έναντι του δολαρίου.
Σύμφωνα με τη Nomura, οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κάτω από το φετινό χαμηλό του 2,34%, από περίπου 2,45% που είναι τώρα, πριν υπάρξει κάποια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Aberdeen Standard Investments, οι σημαντικές συνθήκες στην αγορά είναι καλές για ένα «αμυντικό» χαρτοφυλάκιο.
Μάλιστα, ο James Athey από την Aberdeen δηλώνει long στις ΗΠΑ και short στην Ιταλία.
Ομοίως η Oppenheimer Funds είναι overweight στις αναπτυγμένες αγορές ομολόγων, μεταξύ των οποίων κι αυτές στην Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά και την Αυστραλία.
Η συνεχιζόμενη διαμάχη για το εμπόριο είναι το νέο status quo, σύμφωνα με τον Alessio de Longis.
«Η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλά αλλά αυτό το επίπεδο της αβεβαιότητας είναι υψηλότερο από αυτό που περιμέναμε.
Η κλιμάκωση που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα αποτελεί υπενθύμισε ότι οι εμπορικές εντάσεις δεν θα αποτελέσει ένα διττό αποτέλεσμα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης