Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές και τις διεθνείς πιέσεις

Erdogan: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές και τις διεθνείς πιέσεις
«Θεού θέλοντος, ο λαός μας δεν υποκύψει στις απειλές και στις πιέσεις» είπε ο Erdogan από την Κωνσταντινούπολη
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan απέρριψε  τις διεθνείς αντιδράσεις μετά την ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, στις οποίες είχε επικρατήσει η αντιπολίτευση, διαβεβαιώνοντας ότι οι Τούρκοι «δεν θα υποκύψουν στις απειλές».
«Θεού θέλοντος, ο λαός μας δεν υποκύψει στις απειλές και στις πιέσεις» είπε ο Erdogan από την Κωνσταντινούπολη.
Η ήττα του κυβερνώντος κόμματος AKP την 31η Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, την οποία ήλεγχε για 25 χρόνια, επέφερε ένα πρωτόγνωρο πλήγμα στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «αυτός που κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία».
Μετά από σωρεία προσφυγών του AKP, που κατήγγειλε «μαζικές παρατυπίες», η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή προκάλεσε σεισμό τη Δευτέρα ανακοινώνοντας την ακύρωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, όπου είχε επικρατήσει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και τη διεξαγωγή νέων εκλογών την 23η Ιουνίου.
Την απόφαση επέκριναν οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας.
Η Ουάσιγκτον έκρινε πως «μια υγιής τουρκική δημοκρατία είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και των εταίρων της».
Το Βερολίνο επισήμανε ότι η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής δεν ήταν «διαφανής», ενώ ήταν «ακατανόητη».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε ότι «εκείνοι που προσπαθούν να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο στη Βενεζουέλα (Maduro) δεν δικαιούνται να μιλούν για δημοκρατία».
«Εκείνοι που δεν μπορούν να υψώσουν το ανάστημά τους στην ισραηλινή τρομοκρατία δεν έχουν να πουν τίποτα στο θέμα της μάχης μας για τον σεβασμό των δικαιωμάτων» υπογράμμισε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης