Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το «άτυχο» ποντάρισμα αμοιβαίου κεφαλαίου στη μετοχή της Creta Farms λίγο πριν την αναστολή

tags :
Το «άτυχο» ποντάρισμα αμοιβαίου κεφαλαίου στη μετοχή της Creta Farms λίγο πριν την αναστολή
Περίπου 195 χιλ. μετοχές αγόρασε εγχώριο αμοιβαίο κεφάλαιο την περίοδο που οι βασικοί μέτοχοι με τις αγορές τους ανέβαζαν τον τίτλο έως και το 1 ευρώ
Εντύπωση προκαλεί τουλάχιστον το «ποντάρισμα» εγχώριου διαχειριστή αμοιβαίου κεφαλαίου στη μετοχή της Creta Farms λίγες εβδομάδες πριν την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής.
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο και σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Bankingnews, εγνώριο αμοιβαίο κεφάλαια αγόρασε σχεδόν 195 χιλ. μετοχές της Creta Farms.
Η εισηγμένη ήταν σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου υπενθυμίζεται και λόγω των αγορών των βασικών μετόχων η τιμή της μετοχής κατέγραφε ράλι.
Συγκεκριμένα και ενώ η μετοχή ξεκίνησε από τα 0,66 ευρώ το 2019, βρέθηκε μέσα στο Φλεβάρη ακόμα και στο 1 ευρώ με μεγάλους όγκους συναλλαγών.
Οι βασικοί μέτοχοι λόγω της αντιπαράθεσης αγόραζαν μετοχές προφανώς για να ενισχύσουν τη θέση τους ενόψει της γενικής συνέλευσης.
Η κόντρα όμως έγινε γνωστή και η εταιρεία έσπευσε να ρίξει τους τόνους με μία ανακοίνωση η οποία διέψευδε τα όσα γράφοντας.
Τελικά στη γενική συνέλευση δεν επήλθε ρήξη και ψηφίστηκαν ομόφωνα τα θέματα.
Ωστόσο, την ίδια περίοδο φαίνεται πως κάποιος διαχειριστής παρασύρθηκε από την άνοδο τοποθετώντας κεφάλαια στη μετοχή μία εισηγμένης που ήδη είχε δείξει από το εξάμηνο της χρήσης 2018 ότι υπήρχε θέμα με απομειώσεις αλλά και με το ύψος των δανείων.
Και γεννάται το ερώτημα, γιατί τοποθετούνται σε τέτοιες εισηγμένες όταν υπάρχουν άφθονες στο ίδιο περίπου μέγεθος κεφαλαιοποίησης με εξαιρετικά ισχυρότερα θεμελιώδη;
Η μετοχή έχει τεθεί λόγω του ειδικού ελέγχου σε αναστολή διαπραγμάτευσης και όταν (και αν) επιστρέψει λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων σε επίπεδο ομίλου θα ενταχθεί στην κατηγορία της επιτήρησης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης