Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Οι δασμοί ΗΠΑ - Κίνας θα περικόψουν την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 0,15%

Societe Generale: Οι δασμοί ΗΠΑ - Κίνας θα περικόψουν την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 0,15%
Οι νέοι δασμοί από τις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσε να περικόψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κατά 0,15%, εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale
Ο τελευταίος γύρος επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσε να περικόψει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κατά 0,15%, μειώνοντας το ΑΕΠ της Κίνας κατά 0,5% και εκείνο των ΗΠΑ κατά 0,25%, εκτίμησε σήμερα (13/5/2019) ο επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale.
«Αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τιμολόγια σε όλα τα κινεζικά αγαθά και η Κίνα απαντήσει με αντίποινα, αυτές οι απώλειες θα μπορούσαν εύκολα να διπλασιαστούν.
Οι επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη και οι αντιδράσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθιστούν επίσης καθοδικούς τους κινδύνους», γράφει σε σημείωμά του ο Stephen Gallagher, επικεφαλής οικονομολόγος της γαλλικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισ. δολ., «απαντώντας» στην αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών 200 δισ. δολ. την περασμένη εβδομάδα.
Όπως ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση, οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2019 και θα κυμαίνονται από 5 ως 25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης