Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Μόνο τα εταιρικά κέρδη μπορούν να «σώσουν» τη Wall Street από διόρθωση

BofA: Μόνο τα εταιρικά κέρδη μπορούν να «σώσουν» τη Wall Street από διόρθωση
Έκθεση της Bank of America Merrill Lynch για τη Wall Street
Οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης θα δεχθούν ισχυρό πλήγμα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί τα επόμενα τρίμηνα μία ανάκαμψη στα εταιρικά κέρδη των εισηγμένων, αναφέρει σε έκθεσή της η Bank of America (BofA) Merrill Lynch, επικαλούμενη το ήδη βαρύ κλίμα από τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Όπως αναφέρει η τράπεζα σε σημείωμα προς τους επενδυτές, μία έλλειψη αύξησης των εταιρικών κερδών ανά μετοχή θα βλάψει και τις αγορές ιδίων μετοχών, οι οποίες έχουν παράσχει στήριξη στη Wall Street από το περασμένο έτος.
Μάλιστα, η BofA προειδοποιεί πως σε περίπτωση που οι δείκτες της Wall υποχωρήσουν σε επίπεδα χαμηλότερα του προηγούμενου Δεκεμβρίου (όταν είχε καταγραφεί ο χειρότερος Δεκέμβρης στην ιστορία των αμερικανικών αγορών), οι αγορές στις ΗΠΑ απειλούνται με «μαζικά μόλυνση» (contagion).
Η αμερικανική τράπεζα, εν τέλει, αναφέρει πως οι αγορές δεν επλήγησαν τους τελευταίους μήνες όπως προειδοποιούσαν ουκ ολίγοι αναλυτές και επενδυτές.
Υπενθυμίζεται πως η BofA έχει προβλέψει τον δείκτη S&P 500 πάνω από τις 3.000 μονάδες σε περίπτωση συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο, ενώ σε περίπτωση αναβαλλόμενης συμφωνίας, στις 2.275 μονάδες.
Αν δεν επιτευχθεί εν τέλει συμφωνία, αναμένει υποχώρηση σε κάτω από τις 2.600 μονάδες.
Τα διαγράμματα:







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης