Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Εκτεθειμένοι σε μετοχές της Wall Street οι επενδυτές, παρά την πτώση

JPMorgan: Εκτεθειμένοι σε μετοχές της Wall Street οι επενδυτές, παρά την πτώση
Σημείωμα της JPMorgan για τη Wall Street
Κόντρα στις εκτιμήσεις ενός άλλου αναλυτή της JPMorgan (Marko Kolanovic), ο Nikolaos Panigirtzoglou ισχυρίζεται ότι οι επενδυτές φαίνεται να είναι ακόμη σημαντικά εκτεθειμένοι στις μετοχές της Wall Street, παρά τα sell-off που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ άλλων από τις εμπορικές διαμάχες Κίνας και ΗΠΑ.
Ο Marko Kolanovic, ο οποίος είχε αποτυχημένα «δει» τον δείκτη S&P 500 στις 3.000 μονάδες για τα τέλη 2018 αλλά και τον τρέχοντα Μάιο, έκανε λόγο πριν λίγες ημέρες για φυγή των επενδυτών από τις αμερικανικές αγορές μετοχών.



Όπως αναφέρει ο Nikolaos Panigirtzoglou, στην πραγματικότητα οι μικροεπενδυτές, οι θεσμικοί επενδυτές και τα hedge funds εμφανίζονται «overweight» στις μετοχές της Wall Street, σε επίπεδα ίδια με του Σεπτεμβρίου 2018, όταν οι αγορές είχαν επιδοθεί σε «ράλι».



Να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα, ο Nikolaos Panigirtzoglou ανέφερε πως οι επενδυτές πρέπει να αντισταθμίσουν την έκθεσή τους στις χρηματιστηριακές αγορές, σε αντίθετο κλίμα από τον Marko Kolanovic.
Όπως αναφερόταν σε σημείωμα προς το επενδυτικό κοινό, οι επενδυτές θα πρέπει να αντισταθμίσουν (hedge) την σύσταση «overweight» (του Marko Kolanovic, ειδικά για τη Wall Street) από πλευράς JPMorgan για τις μετοχές, καθώς μία νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων για το 3μηνο και 10ετές κρατικό ομόλογο ΗΠα αναμένεται προσεχώς.
Αν αυτό ξανασυμβεί, τότε θα αυξηθούν σημαντικά οι προβλέψεις για μία ύφεση στην αμερικανική οικονομία.
«Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων είναι γενικότερα ένας κακός οιωνός για τις αγορές», σχολιάζεται.
Τούτου λεχθέντος, ο Nikolaos Panigirtzoglou σχολιάζει πως, παρά το ότι οι μετοχές δεν αντικατοπτρίζουν κάποιον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ, οι αγορές ομολόγων (εκτός από τα ομόλογα «junk») «δείχνουν» προβλήματα μελλοντικά για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Παράλληλα, ο αναλυτής επικαλείται τις αδύναμες τιμές των δεικτών PMIs σε μεγάλες οικονομίες, όπως η Κίνα.
Με βάση όλα τα παραπάνω, συστήνει μεταξύ άλλων θέση «long» για το δολάριο ΗΠΑ έναντι ευρώ και δολαρίου Αυστραλίας και θέση «short» στα εταιρικά ομόλογα ΗΠΑ.
Επίσης, η JPMorgan αναβάθμισε σε «neutral» -από «underweight»- τη σύσταση για τα μετρητά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης