Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan σε Putin: Πλήγμα στις ρωσοτουρκική συνεργασία οι βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ

tags :
Erdogan σε Putin: Πλήγμα στις ρωσοτουρκική συνεργασία οι βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ
Δεν μπορούν να θεωρηθούν μέρος του αντιτρομοκρατικού αγώνα οι επιθέσεις εναντίον αμάχων είπε ο Erdogan
Την θέση ότι οι βομβαρδισμοί της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Bashar al Assad στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία πλήττουν την ρωσοτουρκική συνεργασία στην περιοχή διατύπωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan σε συνομιλία του με τον Ρώσο ομόλογο του Vladimir Putin.
Μάλιστα ο Erdogan υποστήριξε ότι οι επιθέσεις εναντίον αμάχων, σχολείων και νοσοκομείων στην Ιντλίμπ δεν μπορούν να θεωρηθούν μέρος του αντιτρομοκρατικού αγώνα.
Η έξαρση των μαχών στην περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία της Άγκυρας, προστάτιδας δύναμης ορισμένων οργανώσεων σύρων ανταρτών, και της Μόσχας, του ισχυρότερου συμμάχου του Assad, που απέτρεψε την έναρξη ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης του συριακού καθεστώτος τον Σεπτέμβριο.
Η Ιντλίμπ χαρακτηρίζεται το τελευταίο μεγάλο οχυρό των ανταρτών και των τζιχαντιστών στη Συρία, όπου μαίνεται πόλεμος από το 2011.
Από τα τέλη του Απριλίου ως την 9η Μαΐου, οι βομβαρδισμοί σε νότιους τομείς της Ιντλίμπ και στο βόρειο τμήμα της Χάμας εξώθησαν να φύγουν περίπου 180.000 ανθρώπους, που προσέφυγαν σε βορειότερες περιοχές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Στις εχθροπραξίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 119 άμαχοι, εκτιμά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης