Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας στη δήλωση Μητσοτάκη για τα εργασιακά

Βορίδης:  Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας στη δήλωση Μητσοτάκη για τα εργασιακά
Αν η κυβέρνηση έδινε κανονικά 13η σύνταξη, θα έπρεπε να καταβάλει 2,4 δις ευρώ κάτι που δεν είναι δημοσιονομικά δυνατό είπε ο κ.Βορίδης
Την θέση πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας στη δήλωση Μητσοτάκη για τα εργασιακά διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης αναφερόμενος στην περίφημη τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για την 7ήμερη εργασία.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Βορίδης υποστήριξε πως ο κ.Μητσοτάκης αναφερόταν σε επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι επταήμερη εργασία των εργαζομένων και έφερε ως παράδειγμα τον τουριστικό κλάδο όπου είπε πως με την ευλογία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συμφωνία που παρακάμπτει την πενθήμερη εργασία στον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων.
Κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαστρέβλωση των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης ο κ. Βορίδης είπε ότι θέση της ΝΔ είναι πως εργαζόμενοι μαζί με την επιχείρηση χωρίς να αλλάξουν τα βασικά αδιαπραγμάτευτα, όπως το οκτάωρο και το πενθήμερο, να μπορούν αν προχωρήσουν σε ρυθμίσεις όσον αφορά τη λειτουργία της επιχείρησης.
«Ο κ. Μητσοτάκης είχε στο μυαλό του την Παπαστράτος» είπε ο κ. Βορίδης.
Όσον αφορά την 13η σύνταξη και τη στάση της ΝΔ ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα αυτά στη Βουλή, τόνισε πως ο όρος 13η σύνταξη είναι ψευδής καθώς αν η κυβέρνηση έδινε κανονική 13η σύνταξη θα έπρεπε να καταβάλει 2,4 δισ., κάτι που όπως είπε, δεν είναι δημοσιονομικά δυνατό.
«Κανείς δεν θεωρεί τους συνταξιούχους αφελείς ότι αυτό δεν συνδέεται με τις εκλογές» είπε ο κ.Βορίδης τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει κόψει το ΕΚΑΣ.
Ερωτηθείς γιατί η ΝΔ ζητά την παραίτηση Τσίπρα αν χάσει τις ευρωεκλογές, ο κ.Βορίδης είπε πως αυτή ήταν η θέση του ίδιου του πρωθυπουργού από τη στιγμή που στη Βουλή είπε πως οι εκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.
«Από εκεί που ήμασταν στο γενναίο πάμε και όποιος κερδίσει το καθαρίζουμε το θέμα και προχωράμε  τώρα μιλάμε για δημοσκόπηση» υποστήριξε ο κ.Βορίδης, αναφέροντας πως οι εκλογές κερδίζονται με μια ψήφο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης